Skip to main content
Vegetarische kipstukjes met zelfgemaakte pindasaus
Vegetarische kipstukjes met zelfgemaakte pindasaus

Vegetarische kipstukjes met zelfgemaakte pindasaus

met jasmijnrijst, snelle atjar en kroepoek

3.8
(600)

Atjar is een Indonesisch zuur bijgerecht gemaakt van groenten. Dit frisse bijgerecht vormt een contrast met de vaak kruidige bijgerechten.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Soja
Tarwe
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Vegetarische kipstukjes

20 ml

Ketjap manis

(Bevat: Soja, Tarwe)

1 cm

Verse gember

200 gram

Oosterse wokmix

gram

Groentemix met wittekool

0.24 tl

Gemalen kurkuma

½ stuk(s)

Ui

1.5 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten)

25 gram

Vegetarische kroepoek

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Sambal

1.5 el

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)1051 kcal
Energie (kJ)4399 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten152 g
waarvan suikers39 g
Vezels7.6 g
Eiwitten35 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Plastic zakje
Sieve
Hapjespan met deksel
Garde
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen. Dek daarna af met het deksel en bewaar tot verder gebruik.

Marineren
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Meng in een kom per persoon: 1/2 zonnebloemolie, 1/2 el ketjap en 1/2 el suiker, de knoflook en de helft van de gember. Meng de vegetarische kipstukjes er goed doorheen, dek af met plasticfolie en zet tot gebruik in de koelkast.

Snelle atjar maken
3

Verwarm een hapjespan met deksel en voeg per persoon 2 el wittewijnazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en 1/4 tl gemalen kurkuma toe. Voeg de groentemix toe en breng het geheel aan de kook. Zet daarna het vuur lager en laat 2 - 3 minuten, afgedekt, sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken in een zeef of vergiet en laat afkoelen tot gebruik.

Pindasaus maken
4

Breng 75 ml water per persoon aan de kook. Snipper de ui. Voeg de pindakaas en 50 ml van het gekookte water per persoon toe aan een steelpan op laag vuur. Voeg de ui en de overige ketjap en gember toe. Voeg per persoon 1 tl sambal en 1/2 el suiker toe. Voeg al roerend met een garde het overige gekookte water toe. Verhit al roerend 1 minuut. Laat de saus 5 - 6 minuten indikken op middelhoog vuur.

Tip: Let op: sambal is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of laat achterwege.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en roerbak de vegetarische kipstukjes met marinade in 3 - 4 minuten rondom bruin.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de vegetarische kipstukjes erbovenop en schenk de pindasaus erover. Serveer met de atjar en de kroepoek.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 voor dit gerecht en serveer met de helft van de kroepoek. De overige rijst en kroepoek kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders