Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Sweet potato
½ piece
Red onion
2 piece
Garlic
1 piece
Tomato
5 g
Fresh flat leaf parsley & mint
⅓ piece
Lime
1 piece
Veggie burger
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
3 piece
Taco shells
½ piece
Carrot
25 g
Radicchio & iceberg lettuce
30 g
Mango ketchup
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
1.5 teaspoon
Extra virgin olive oil
½ teaspoon
Sugar
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 5 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in parten en hak de blaadjes peterselie en munt fijn. Voeg de tomaat, 1/2 tl suiker per persoon en de helft van de verse kruiden toe aan een kom. Knijp per persoon 1 partje limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart.
Snijd de vegetarische burger in kleine blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit 3/4 van de knoflook en 3/4 van de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische burger blokjes en de Mexicaanse kruiden toe en roerbak 3 - 4 minuten. Houd warm tot serveren.
Tip: Bewaar de overige knoflook en rode ui voor de zoete aardappelspread in stap 4.
Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven. Doe de zoete aardappel in een kom en prak met een vork tot een glad geheel samen met 1 tl extra vierge olijfolie per persoon. Roer de overige rode ui, knoflook, peper en zout erdoor.
Tip: Zijn de taco's kapot gegaan? Eet ze dan lekker als chipjes met de toppings.
Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom de wortel, de ijsbergsla en radicchio met 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige peterselie en munt toe en schep om.
Serveer de tomatensalsa, salade, mangoketchup en vegetarisch vlees in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen.
Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem. Ook wortel is rijk aan vitamine A, dubbele boost aan vitamine A in dit recept.