Skip to main content
Vegan taco's met gekruid vegetarisch vlees
Vegan taco's met  gekruid vegetarisch vlees

Vegan taco's met gekruid vegetarisch vlees

met zelfgemaakte zoete aardappelspread, salade en mangoketchup

Welke aardappel bevat meer vitamine A - de zoete of de gewone? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Tags:
Plant-Based

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Sweet potato

½ piece

Red onion

2 piece

Garlic

1 piece

Tomato

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

⅓ piece

Lime

1 piece

Veggie burger

⅓ sachet(s)

Mexican-style spices

3 piece

Taco shells

½ piece

Carrot

25 g

Radicchio & iceberg lettuce

30 g

Mango ketchup

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 teaspoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Sugar

Nutrition Values

Calories723 kcal
Energy (kJ)3026 kJ
Fat39 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate67 g
Sugar18 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein19 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes van 1 bij 1 cm. Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de zoete aardappel, afgedekt, 5 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Tomatensalsa maken
2

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de limoen in parten en hak de blaadjes peterselie en munt fijn. Voeg de tomaat, 1/2 tl suiker per persoon en de helft van de verse kruiden toe aan een kom. Knijp per persoon 1 partje limoen uit boven de kom en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart.

Vegetarische burger bakken
3

Snijd de vegetarische burger in kleine blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Fruit 3/4 van de knoflook en 3/4 van de rode ui 2 - 3 minuten. Voeg de vegetarische burger blokjes en de Mexicaanse kruiden toe en roerbak 3 - 4 minuten. Houd warm tot serveren.

Tip: Bewaar de overige knoflook en rode ui voor de zoete aardappelspread in stap 4.

Zoete aardappelspread maken
4

Verdeel de tacoschelpen over een bakplaat met bakpapier en verwarm 5 minuten in de oven. Doe de zoete aardappel in een kom en prak met een vork tot een glad geheel samen met 1 tl extra vierge olijfolie per persoon. Roer de overige rode ui, knoflook, peper en zout erdoor.

Tip: Zijn de taco's kapot gegaan? Eet ze dan lekker als chipjes met de toppings.

Salade maken
5

Rasp ondertussen de wortel met een grove rasp. Meng in een saladekom de wortel, de ijsbergsla en radicchio met 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige peterselie en munt toe en schep om.

Serveren
6

Serveer de tomatensalsa, salade, mangoketchup en vegetarisch vlees in schaaltjes op tafel zodat iedereen zelf naar smaak de taco's kan vullen.

Tip: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem. Ook wortel is rijk aan vitamine A, dubbele boost aan vitamine A in dit recept.

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

Cheese Schnitzel in Sage Butter with Giant Couscous

with lemon mayonnaise, pumpkin & parsnip
Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

Chicken Sausages over Creamy Pesto Spaghetti

with mushrooms, leek & Italian seasoning
Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

Sticky Harissa Eggplant Pizza with Kale & Mozzarella

with caramelised onion & ras el hanout
Filet Mignon with Hollandaise Sauce

Filet Mignon with Hollandaise Sauce

with herbed baby potatoes, salad & honey-mustard dressing
Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

Cheesy Chicken Tortilla Bake with Sour Cream

on wholewheat tortillas with tomato salsa & corn
Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

Jumbo Shrimp with Fresh Tagliatelle

in spicy tomato sauce with Brandt & Levie sausage
Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

Brandt & Levie Sausage with 'Stamppot' & Greek-Style Cheese

with hidden veggies for kids: leek, carrot & onion
Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

Wild Boar Ragù Bolognese with Gnocchi & Grana Padano

with bacon, red wine & arugula side salad
Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

Chicken in Harissa-Pomegranate Sauce with Shaved Almonds

over fragrant courgette bulgur with fresh mint
Salmon in Creamy Garlic Sauce

Salmon in Creamy Garlic Sauce

over celeriac purée with a crisp endive salad
Bulgogi Steak Bowl

Bulgogi Steak Bowl

over rice with sesame slaw & gomashio
Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

Bulgogi Noodle Stir-Fry with Turkey Breast

with scallions & black sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Creamy Fennel & Leek Lasagna

Creamy Fennel & Leek Lasagna

with fresh basil, Italian cheese & oregano
Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

Sweet & Sticky Chicken with Gomashio Broccoli

over garlic-ginger rice with crispy onions
Pasta Caprese with Serrano Ham

Pasta Caprese with Serrano Ham

with pesto rosso & pumpkin seeds
Salmon with Baby Potato Salad

Salmon with Baby Potato Salad

with apple, fennel & dill
BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

BBQ Chicken Pitas with Cucumber Slaw

with fresh herbs, fried onion & Romano pepper
Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

Chicken Fillets with Sticky Orange Sauce

with rosemary potato wedges & roasted broccoli
Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

Hearty Beef & Pork Pie with BBQ Rub

with carrot, tomato & celery