Skip to main content
Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous
Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous

Varkensworstjes met gekruide tomatencouscous

met groenten en frisse yoghurtsaus

4.1
(48)

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total30 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 piece

Pork sausage with tomato & rosemary

(May be present: Soja, Gluten, Ei, Mosterd, Selderij)

½ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

⅓ sachet(s)

BBQ spice rub

½

Tomato paste

75 g

Wholewheat couscous

(Contains: Tarwe May be present: Soja, Mosterd, Lupine)

5 g

Fresh flat leaf parsley & mint

50 g

Organic full-fat yogurt

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

½ piece

Romano pepper

½ piece

Carrot

½ piece

Courgette

Not included in your delivery

175 milliliters

Low sodium beef stock

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3274 kJ
Calories783 kcal
Fat35.3 g
Saturated Fat10.1 g
Carbohydrate74.6 g
Sugar17.9 g
Dietary Fiber14.3 g
Protein35.1 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de puntpaprika in smalle repen. Snijd de wortel en courgette in kleine blokjes. Bereid de bouillon.  

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook en wortel 1 - 2 minuten. Voeg de puntpaprika en courgette toe en bak 5 - 7 minuten mee. 

Varkensworstjes bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de varkensworstjes 5 minuten. Voeg de ui toe aan de pan en bak nog 5 - 7 minuten mee.

Couscous bereiden
4

Voeg de tomatenpuree en per persoon: 1/2 zakje Midden-Oosterse kruidenmix en 1/3 zakje BBQ rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de hapjespan met groenten en bak 1 minuut. Voeg de bouillon toe aan de hapjespan met groenten en roer de couscous erdoorheen. Zet het vuur uit en laat het geheel 10 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout. 

Yoghurtsaus maken
5

Hak ondertussen de verse kruiden fijn. Meng in een kom de yoghurt met de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
6

Verdeel de couscous over de borden. Schep de worstjes en gebakken ui op de couscous. Serveer met de yoghurtsaus.

Weetje: Volkoren couscous bevat in vergelijking met witte couscous 5 keer zoveel vitamine B2 en 3 keer zoveel vitamine E.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes