Skip to main content
Varkensoester met frisse citroendressing
Varkensoester met frisse citroendressing

Varkensoester met frisse citroendressing

met krieltjes uit de oven en sperziebonen

De varkensoester is een stuk vlees uit de bil van het varken. Het vlees is vrij mager en heerlijk mals. Zeer geschikt dus voor een gebalanceerde maaltijd!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total40 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh thyme

(May be present: Selderij)

250 g

Baby potatoes

200 g

Green beans

½ piece

Onion

½ piece

Lemon

1 piece

Pork escalope

Not included in your delivery

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ teaspoon

Mustard

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¾ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories658 kcal
Energy (kJ)2754 kJ
Fat27.6 g
Saturated Fat9.3 g
Carbohydrate63.1 g
Sugar10.1 g
Dietary Fiber17.5 g
Protein35.3 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Colander
Small Bowl
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Krieltjes bakken
1

Haal de varkensoester uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Verwarm de oven voor op 220 graden. Ris de blaadjes van de tijm. Was de krieltjes en snijd doormidden. Leg op een bakplaat met bakpapier en meng met de tijm en 1/4 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de krieltjes 25 – 30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6, wat onder andere belangrijk is voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng water met een snuf zout aan de kook in een hapjespan met deksel. Snijd de ui in halve ringen. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit in een kleine kom. Kook de sperziebonen, afgedekt, 6 – 8 minuten. De sperziebonen hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet af in een vergiet en spoel met koud water.

Dressing maken
3

Meng in een kleine kom per persoon: 1/2 tl citroenrasp, 1/2 tl mosterd, 1 tl honing, 1/2 el citroensap en 1 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet apart (zie Tip).

Tip: Deze dressing bevat al smaakmakers, proef goed voordat je zout toevoegt.

Varkensoester bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkensoester in 5 - 7 minuten rondom bruin. Keer regelmatig om.

Sperziebonen bakken
5

Verhit ondertussen 1/4 el roomboter per persoon in de hapjespan uit stap 2 en bak de ui en sperziebonen 4 - 6 minuten, of tot de boontjes beetgaar zijn en de ui zacht is. Haal de hapjespan van het vuur en meng 1 el citroendressing per persoon door de ui en boontjes.

Serveren
6

Snijd de varkensoester in reepjes en meng de eventueel vrijgekomen sappen van het vlees met de citroendressing. Verdeel de varkensoester, krieltjes en sperziebonen over de borden. Garneer de varkensoester met de overige citroendressing (zie Tip).

Tip: Houd je van de frisse toets van citroenrasp? Garneer het gerecht dan met de overige citroenrasp naar smaak.

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

Zelfgemaakte garnalenburger op een briochebroodje

met avocado en salade
Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

Gepaneerde heekfilet met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en een frisse salade van courgettelinten en tomaat
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Mediterranean Steak Strips with Fresh Herbs

Mediterranean Steak Strips with Fresh Herbs

over rice with Greek-style cheese, lemon & pumpkin seeds
Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Veggie + Protein - Penne in paddenstoelenroomsaus met kipgehaktballetjes als extra

Met gebakken witlof
BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

BBQ Chicken Burger with Crispy Onions

with rainbow baby potato salad in honey-mustard dressing
Broccoli Soup with Cheese & Fresh Herbs

Broccoli Soup with Cheese & Fresh Herbs

with pesto pull-apart star bread
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Romige paddenstoelensoep

Romige paddenstoelensoep

met gemalen venkelzaad, dragonboter en een rozenbroodje
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Champignonrisotto van orzo

Champignonrisotto van orzo

met courgette, walnoten en Italiaanse kaas

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

Shrimp Fusilli in Creamy Curry Sauce

with goat's cheese, courgette & lamb's lettuce
Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

Kohlrabi-Coconut Curry with Veggie Chicken

over bulgur with lime, chili pepper & spinach
Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

Tofu Noodles in Black Bean Sauce with Lime & Fresh Herbs

with eggplant, crispy onions & East Asian-style sauce
Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

Venison Meatballs in Orange Sauce with Shaved Almonds

over bulgur with bell pepper & Romano beans
Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

Tahini Noodle Stir-Fry with Courgetti

with cashews, Thai basil & sesame seeds
Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

Chicken Breast in Creamy Mushroom Sauce

with roast potatoes & salad
Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

Shrimp Flatbreads with Tahini Sauce

with courgette, za'atar & parsley
Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

Antipasto Tortelloni with Serrano Ham & Burrata

in roasted bell pepper sauce with pistachios & arugula
Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

Mediterranean Mozzarella Meatballs in Pesto Rosso Sauce

hidden courgette! | over couscous with parsley & Sicilian-style herbs
'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

'Tunacado' Bowl with Edamame & Avocado Dip

over brown rice with tomato & furikake
Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

Surinamese-Style Bami with Chicken Thigh Strips

with quick-pickled cucumber & crispy onions
Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

Ribeye Steak with Parmigiano Risotto & Arugula

with roasted cherry tomatoes, pistachios & parsley
Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

Teriyaki Salmon Bowl with Edamame

over garlic rice with broccolini & furikake
Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

Crispy Coconut Cod with Pak Choi Curry

over celeriac purée with sesame seeds & chili pepper
Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

Mediterranean Chicken with Kalamata Olives & Greek-Style Cheese

over tomato bulgur with roasted courgette & bell pepper
Korean-Inspired Chicken Bao Buns

Korean-Inspired Chicken Bao Buns

with kimchi sauce, slaw & coriander
Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

Orzotto with Courgette & Goat's Cheese

with mini Roma tomatoes & rosemary
Feta in Rosemary-Panko Coating

Feta in Rosemary-Panko Coating

with onion chutney, baby potatoes & courgette salad
Cheesy Beef Taquitos

Cheesy Beef Taquitos

on wholewheat tortillas with tomato salsa & yogurt
Provençal-Style Meatloaf

Provençal-Style Meatloaf

over rice with roasted vegetables in tomato sauce