Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

Tonijnsteak met zeewiersalade en sojabonen

met rijst, furikake, komkommer en frisse sambalmayonaise

Receptontwikkelaar Steffi: "De frisse salade in dit recept is geïnspireerd op 'Sunomono', een Japanse komkommersalade die vaak als bijgerecht wordt geserveerd. De dressing bestaat vaak uit eenvoudige maar smaakvolle ingrediënten zoals sojasaus, azijn, sesamolie en een beetje suiker. Om aan dit recept een luxe draai te geven, heb ik er sojabonen aan toegevoegd!"

Labels:
Eet mij eerst
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen :
Vis
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Tonijnsteak

(Bevat: Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Zeewiersalade

(Bevat: Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Furikake

(Bevat: Sesamzaad, Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

180 ml

Kokend water

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Sambal

2.5 tl

[Zoutarme] sojasaus

¼ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2906 kJ
Energie (kcal)695 kcal
Vetten25 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers6.7 g
Vezels3.7 g
Eiwitten40.7 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verhit de zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de rijst en het water toe aan de pan. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 15 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst 5 minuten afgedekt staan. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
2

Snijd de limoen in 4 partjes. Meng in een saladekom de wittewijnazijn met de sesamolie en per persoon: 2 tl sojasaus en het sap van 1 limoenpartje. Breng op smaak met een snufje zout.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Voeg de komkommer en sojabonen toe aan de saladekom en meng goed door. Bewaar apart.

Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

Tonijn bakken
4

Dep de tonijn droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de tonijn 1 - 3 minuten per kant (zie Tip). Blus af met de overige sojasaus.

Tip: Tonijn behoudt zijn smaak en malse textuur als de blokjes vanbinnen rosé blijven. Eet je ze liever meer doorbakken? Bak ze dan 1 - 2 minuten langer.

Saus maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise, de sambal en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de tonijn in plakken. Serveer de rijst over borden. Verdeel de komkommersalade, zeewiersalade en tonijn over de rijst. Besprenkel met de sambalmayonaise en garneer met de furikake.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded aardappelen met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uienjus

Steak met zoete uienjus

met aardappelen en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde krieltjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pittige rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met cherrytomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

Stamppot met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

Pittige udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, citroen en sperziebonen