Skip to main content
Tofubowl met pindasaus en amchoi
Tofubowl met pindasaus en amchoi

Tofubowl met pindasaus en amchoi

met zoetzure komkommer en rijst

4.1
(151)

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Tags:
Plant-based
Extra Veggies
Allergens:
Selderij
Soja
Tarwe
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Seasoned tofu cubes

(Contains: Selderij, Soja, Tarwe)

40 g

Peanut sauce

(Contains: Soja, Tarwe, Pinda's)

75 g

White long grain rice

½ piece

Cucumber

100 g

Am choi

20 milliliters

Ketjap manis

(Contains: Soja, Tarwe)

½ piece

Onion

½ piece

Garlic

15 g

Crispy fried onions

(Contains: Tarwe May be present: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

2 tablespoon

White wine vinegar

180 milliliters

Water

1 teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3335 kJ
Calories797 kcal
Fat31.1 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate101.1 g
Sugar31 g
Dietary Fiber5.5 g
Protein23 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Large Bowl
Tall-Sided Pan
Small sauce pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de rijst en de aangegeven hoeveelheid water toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook.
  • Zet dan het vuur lager en kook de rijst 12 - 15 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten staan.

 

Tofu bakken
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een grote kom de helft van de suiker en 3/4 van de wittewijnazijn. Voeg de komkommer toe, schep om en laat intrekken tot serveren.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tofu toe en bak 2 - 3 minuten, of tot hij goudbruin kleurt. Voeg de ketjap toe aan de tofu.
  • Verwijder de steelaanzet van de amchoi en snijd zowel de stelen als de bladeren van de amchoi klein.
Afmaken
3
  • Voeg de amchoi toe aan de pan met tofu en roerbak 1 - 2 minuten. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Verhit de pindasaus in een kleine steelpan op middellaag vuur. Voeg de overige suiker, de overige wittewijnazijn en 1 el water per persoon toe. 
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden.
  • Verdeel de tofublokjes met amchoi ernaast.
  • Leg de zoetzure komkommer erbij.
  • Besprenkel met de pindasaus en bestrooi met de gefrituurde uitjes.

This week's must-try HelloFresh recipes