Skip to main content
Tandoori stijl kalkoensalade

Tandoori stijl kalkoensalade

met mangochutneydressing en aardappelen

Het woord "tandoori" komt van het Hindi woord "tandoor", wat "kleioven" betekent. Hoewel er bepaalde kruiden worden geassocieerd met het maken van tandoori eten, verwijst het woord zelf traditioneel naar een manier van koken.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
-30% koolhydraten
Allergenen:
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

100 gram

Aardappelen

100 gram

Kalkoenfiletstukjes met tandoori-kruiden

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Mini-komkommer

1 stuk(s)

Little gem

20 gram

Mangochutney

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Wortel

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

30 ml

Water

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2305 kJ
Energie (kcal)551 kcal
Vetten28.4 g
waarvan verzadigd2.7 g
Koolhydraten44.5 g
waarvan suikers22 g
Vezels9.4 g
Eiwitten26.2 g
Zout1.8 g
Potassium177.8 mg
Calcium28 mg
Iron0.2 mg
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in blokjes.
  • Zet de aardappelen onder water in een pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
Wortel bereiden
2
  • Rasp de wortel fijn.
  • Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de wortel toe en zet opzij.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kalkoen en ui 5 - 7 minuten, of tot de kalkoen gaar is.
Aardappelen bakken
3
  • Snijd ondertussen de sla fijn. Snijd de komkommer in blokjes.
  • Meng in een kleine kom de mangochutney, de mayonaise en wat pekelvocht van de wortel naar smaak.
  • Blus de kalkoen en ui af met de aangegeven hoeveelheid water. Roer de aardappelen en de honing erdoor en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de sla over de borden. Leg de komkommer, aardappelen, kalkoen en wortel erbovenop.
  • Besprenkel met de mangochutneydressing.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders