Skip to main content
Noedels met kip-kalkoengehakt, paksoi en rode peper

Noedels met kip-kalkoengehakt, paksoi en rode peper

met Vietnamese saus en gefrituurde uitjes

Mee Goreng is een heerlijk noedelgerecht uit Indonesië, en is ook populair in Maleisië en Singapore. Traditioneel bestaat het uit noedels, zoetzure saus en vlees, vis of groenten.

Labels:
Caloriebewust
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja
Pinda's
Sesamzaad
Gluten
Noten
Kan sporen van allergenen bevatten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ stuk(s)

Paksoi

100 gram

Wittekool en wortel

100 gram

Kip-kalkoengehakt

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Pinda's, Sesamzaad, Gluten, Noten, Kan sporen van allergenen bevatten, Tarwe, Gluten)

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Gluten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

Energie (kJ)2305 kJ
Energie (kcal)551 kcal
Vetten14.7 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels11.4 g
Eiwitten33.1 g
Zout4.1 g
Trans Fat0.1 g
Potassium280.9 mg
Calcium59.2 mg
Iron0.7 mg
Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de noedels.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Kook de noedels in 4 - 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt, de ui, de koolmix, de nasi-bamikruidenmix, de knoflook en de rode peper 4 - 5 minuten.
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Afmaken
3
  • Voeg de stelen van de paksoi toe aan de koekenpan en bak nog 2 - 3 minuten.
  • Voeg de paksoibladeren toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de ketjap, de Vietnamese saus, de woksaus met gember, een scheutje water en de noedels toe. Meng goed.
Serveren
4
  • Serveer de noedels op diepe borden.
  • Garneer met de gefrituurde uitjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders