Skip to main content
Steak met kalfsjus en truffelolie
Steak met kalfsjus en truffelolie

Steak met kalfsjus en truffelolie

met cheesy aardappelpuree, peultjes en sperziebonen

4.6
(304)

Wist je dat sperziebonen, oftewel prinsessenbonen, officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente door de gelijkende gezondheidsvoordelen.

Allergens:
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

60 g

Veal jus

(Contains: Selderij)

1 piece

Marinated steak

(Contains: Selderij May be present: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

250 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Onion

50 g

Mangetout

100 g

Green beans

5 g

Fresh curly parsley

(May be present: Selderij)

15 g

Grated aged Gouda

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Truffle-style mayonnaise

4 milliliters

Truffle-style olive oil

5 g

Shaved almonds

(Contains: Amandelnoten May be present: Sesamzaad, Pinda's, Noten)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

½ teaspoon

Mustard

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3834 kJ
Calories916 kcal
Fat52.7 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate54.8 g
Sugar6.7 g
Dietary Fiber15.9 g
Protein47.7 g
Salt1.8 g
Potassium250 mg
Calcium70 mg
Iron0.8 mg
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelpuree maken
1

Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Groenten koken
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Verwijder eventueel de uiteinden van de peultjes met een mes en trek de draadjes mee. Schenk een bodempje water in een hapjespan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen en peultjes toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat uitstomen.

Amandelschaafsel roosteren
3

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Besprenkel 1/2 el olijfolie per persoon over de groenten in de hapjespan. Voeg de knoflook en de helft van de ui toe. Bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Steak bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Leg, zodra de boter goed heet is, de steak in de pan en bak 1 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en breng op smaak met peper. Laat rusten onder aluminiumfolie. Bak de overige ui in dezelfde pan 2 - 3 minuten. Voeg de kalfsjus toe en kook nog 2 - 3 minuten. 

Puree maken
5

Zet het vuur uit en roer de truffelmayonaise door de kalfsjus. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en eventueel wat kookvocht toe en stamp goed door. Roer de kaas, mosterd en 2/3 van de peterselie erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de steak, tegen de draad in, in plakken. Serveer de aardappelpuree samen met de groenten en steak. Schenk de kalfsjus over de steak en besprenkel met de truffelolie. Garneer de groenten met het geroosterd amandelschaafsel en de overige peterselie.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes