Skip to main content
Spicy linzen met bietentortillachips

Spicy linzen met bietentortillachips

met mais en guacamole

Met dit recept tover je 270 gram groenten per portie op je bord.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Paprika

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

70 gram

Mais in blik

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

BBQ-rub

½

Tomatenpuree

15 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Bieten-tortillachips

½ stuk(s)

Limoen

40 gram

Guacamole

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3462 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten66.5 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels17.3 g
Eiwitten18.5 g
Zout3.4 g
Potassium460.9 mg
Calcium19.4 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Sieve
Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Kleine kom

Instructies

Snijden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden voor de bietentortillachips (zie Tip).
  • Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes.
  • Spoel de linzen af in een vergiet. Laat de linzen en mais uitlekken in het vergiet.

Tip: De bietentortillachips zijn gaar, maar als je ze wilt opwarmen voordat je ze serveert, verdeel ze dan over een bakplaat met bakpapier en verwarm ze 2 - 3 minuten in de oven op 180 graden in stap 3.

Linzen bereiden
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan.
  • Voeg de paprika, Mexicaanse kruidenmix en BBQ-rub toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de mais en linzen toe en bak 5 minuten op laag vuur. Roer in de laatste minuut de geraspte belegen kaas door de pan.
Tomatensalsa maken
3
  • Snijd de limoen in partjes.
  • Meng in een kom de tomaat met de honing en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met het sap van 1 limoenpartje per persoon. 
Serveren
4
  • Serveer de linzenstoof in diepe borden.
  • Verdeel de limoenmayonaise, guacamole en tomatensalsa over de stoof. Serveer met de bietentortillachips.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders