Eet je de pasta graag al dente? Zorg dat je ruim water goed aan de kook hebt - zo gaat het niet van de kook af als je de pasta toevoegt en kun je de kooktijd preciezer timen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
½ piece
Shallot
65 g
Mushrooms
80 g
Portobello mushroom
g
Spaghetti
30 g
Bacon lardons
¼ piece
Lemon
5 g
Fresh curly parsley
50 milliliters
Cooking cream
(Contains: Melk (inclusief lactose))
25 g
Grated Pecorino DOP
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
Breng ruim water, met een snuf zout, aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de portobello in lange dunne repen. Kook de spaghetti, afgedekt, 8 - 10 minuten al dente in de pan met deksel. Giet daarna af maar bewaar het kookvocht.
Tip: Wist je dat paddenstoelen schimmels zijn? Ze behoren tot de groente en zijn rijk aan mineralen, vezels en vitaminen. Zo zit er in paddenstoelen veel vitamine B2, wat ervoor zorgt dat je energie op peil blijft en helpt ontstekingen te voorkomen.
Verhit een grote hapjespan zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes in 4 - 6 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Rasp ondertussen de schil van een citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Snijd de verse krulpeterselie fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak de champignons en de portobello 3 - 4 minuten. Voeg de sjalot en de knoflook toe en roerbak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spaghetti, de spekblokjes en de kookroom toe aan de hapjespan met de champignons. Verhoog het vuur, voeg het achtergehouden kookvocht toe en roerbak 3 - 4 minuten, zodat de saus indikt.
Verwijder de hapjespan van het vuur. Voeg per persoon 1/2 tl citroenrasp, 1 el citroensap en 1/2 el roomboter, de helft van de krulpeterselie en de helft van de pecorino toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door.
Verdeel de spaghetti over de borden. Garneer met de overige krulpeterselie en de pecorino.