Skip to main content
Vegetarische spaghetti carbonara
Vegetarische spaghetti carbonara

Vegetarische spaghetti carbonara

met paddenstoelen en verse krulpeterselie

3.8
(588)

Bij carbonara denk je vast aan een romige saus met spekjes. Omdat wij gek zijn op variatie hebben we een verrassend vegetarisch recept van deze saus gemaakt. Hij is net zo romig en kazig als je gewend bent van een goede carbonara en doordat je de knoflook bakt met panko, krijgt het een lekker krokante bite.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

(Contains: Gluten May be present: Soja, Lupine, Mosterd, Ei)

1 unit

Knoflookteen

½ unit

Sjalot

5 g

Verse krulpeterselie

(May be present: Selderij)

175 g

Gemengde gesneden paddenstoelen

15 g

Panko paneermeel

(Contains: Gluten, Tarwe)

50 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3153 kJ
Calories754 kcal
Fat31 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate79 g
Sugar5.9 g
Dietary Fiber7 g
Protein36 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. • Snijd de krulpeterselie fijn. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de sjalot 1 – 2 minuten.

Paddenstoelen bakken
2

• Voeg de paddenstoelen toe aan de sjalot en bak nog 4 – 6 minuten. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 minuut en voeg de panko en wat zout toe. Bak 3 – 5 minuten. • Blus de paddenstoelen af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en haal de pan van het vuur.

Carbonara maken
3

• Meng in een kom 1 ei per persoon met 2/3 van de geraspte Italiaanse kaas. Breng op smaak met peper en zout. • Schep de spaghetti door de paddenstoelen en voeg het eimengsel toe. Meng goed (het ei zal stollen door de hitte van de pasta en paddenstoelen. Blijft het ei te rauw? Verhit het geheel dan nog kort tot het ei stolt). • Voeg de helft van de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Serveren
4

• Serveer de spaghetti carbonara in diepe borden. • Garneer met de overige geraspte Italiaanse kaas, de rest van de peterselie en de panko.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes