Wist je dat aardappelen, en dus krieltjes, meer vitaminen behouden als je ze ongeschild kookt?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Beef olive
200 g
Baby potatoes
1 piece
Endive
½ piece
Apple
20 g
Lamb's lettuce
50 g
Mayonnaise
(Contains: Mosterd, Ei)
1 teaspoon
Mustard
1 teaspoon
White balsamic vinegar
1 tablespoon
Honey [or plant-based alternative]
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
[Plant-based] butter
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de rundervink 15 - 20 minuten, of tot de gewenste gaarheid. Draai regelmatig om.
Tip: Draai de rundervink ongeveer elke 4 minuten om voor een krokant korstje. Gaat het te hard? Draai het vuur dan iets lager.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, in 10 - 14 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Breng de krieltjes op smaak met peper en zout.
Tip: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen en mineralen?
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het witlof in de lengte in dunne reepjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak het witlof 2 - 3 minuten. Voeg de honing en peper en zout toe.Roerbak het witlof op hoog vuur nog 3 - 4 minuten tot het beetgaar en lichtbruin is.
Tip: Voeg eventueel meer of minder honing toe naar smaak. De honing gaat de bitterheid van het witlof tegen.
Maak een dressing in een saladekom van per persoon: 1 tl mosterd, 1tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Snijd de appel in partjes en meng samen met de veldsla door de dressing. Verdeel de krieltjes, rundervink en het witlof over de borden. Serveer met de salade en de mayonaise.