Skip to main content
Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips
Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

Runderstoof met Mexicaanse kruiden en bieten-tortillachips

met zwarte bonen en mais

4.2
(1,3K)

Je serveert de Mexicaanse runderstoof met bieten-tortillachips. Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Family
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Seasoned beef mince

½ piece

Onion

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

¼ pack

Black beans

1 piece

Scallions

70 g

Corn

½ piece

Bell pepper

25 g

Beetroot tortilla chips

½ sachet(s)

Mexican-style spices

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories647 kcal
Energy (kJ)2706 kJ
Fat28 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate50 g
Sugar20 g
Dietary Fiber14.4 g
Protein40 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Colander
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en het groene gedeelte van de bosui apart van elkaar. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais en de bonen af in een vergiet.

Bakken
2

Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en het witte gedeelte van de bosui 2 minuten. Voeg het gehakt, de paprika en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder.

Stoof afmaken
3

Voeg de tomatenblokjes en 75 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur, meng de mais en bonen door de stoof en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
4

Verdeel de Mexicaanse stoof over de borden. Garneer naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Leg de bieten-tortillachips ernaast.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 400 gram groente!

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes