Je serveert de Mexicaanse runderstoof met bieten-tortillachips. Ze zijn smaakvol, knapperig en bovendien een lust voor het oog. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Seasoned beef mince
½ piece
Onion
½ pack
Diced tomatoes with garlic & onion
¼ pack
Black beans
1 piece
Scallions
70 g
Corn
½ piece
Bell pepper
25 g
Beetroot tortilla chips
½ sachet(s)
Mexican-style spices
¼ tablespoon
Olive oil
Snipper de ui. Snijd de bosui in fijne ringen. Bewaar het witte en het groene gedeelte van de bosui apart van elkaar. Snijd de paprika in blokjes. Giet de mais en de bonen af in een vergiet.
Verhit de olijfolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui en het witte gedeelte van de bosui 2 minuten. Voeg het gehakt, de paprika en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten.
Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden zijn pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder.
Voeg de tomatenblokjes en 75 ml water per persoon toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur, meng de mais en bonen door de stoof en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de Mexicaanse stoof over de borden. Garneer naar smaak met het groene gedeelte van de bosui. Leg de bieten-tortillachips ernaast.
Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht 400 gram groente!