Skip to main content
Geroosterde spitskool met geraspte belegen kaas-pankotopping

Geroosterde spitskool met geraspte belegen kaas-pankotopping

met zwarte-bonenpuree en bieten-tortillachips

Met dit recept tover je 258 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Veggie
-30% koolhydraten
Fibermaxxing
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Noten
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Spitskool

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

6.25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ pak(ken)

Zwarte bonen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

25 gram

Bieten-tortillachips

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Guacamole

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat: Noten, Walnoten Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

55 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3104 kJ
Energie (kcal)742 kcal
Vetten45.7 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten48.1 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels21.1 g
Eiwitten28.1 g
Zout1.9 g
Trans Fat0.3 g
Potassium780 mg
Calcium130.6 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Hapjespan
Vergiet

Instructies

voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de spitskool in de lengte in vieren, zodat er grote parten ontstaan. Leg de koolparten op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Spitskool bereiden
2

Rooster de spitskool 25 - 28 minuten in de oven. Strooi vervolgens de kaas erover en rooster nog 3 minuten in de oven, of totdat de kaas is gesmolten.

Tip: Je kunt de tortillachips, als je dat liever hebt, de laatste 2 - 3 minuten van de kooktijd meeverwarmen.

Salsa maken
3

Snijd de peterselie fijn, houd een klein deel apart ter garnering. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de guacamole, de peterselie en het sap van 1 limoenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Panko bakken
4

Verhit een hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak de walnoten 1 - 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.Verhit dezelfde hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en bak het panko paneermeel 1 - 2 minuten, of tot goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal uit de pan en bewaar apart.

Bonenpuree maken
5

Spoel de zwarte bonen af in een vergiet en laat uitlekken.Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit de overige olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de zwarte bonen, de knoflook, de Peruaanse kruidenmix en de paprikapoeder toe en bak 3 - 4 minuten. Blus af met de bouillon en verhoog het vuur. Stamp de bonen met een aardappelstamper of de achterkant van een pollepel, zodat er een dikke puree ontstaat.

Serveren
6

Verdeel de zwarte-bonenpuree over de borden en leg de geroosterde spitskool erop (zie Tip). Garneer de spitskool met de panko, de walnoten en de overige peterselie. Serveer de guacamole, de tortillachips en de overige limoenpartjes erbij.

 Tip: Let op: Het hart van de spitskool kan wat harder zijn!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders