Quiche lorraine met spek en prei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Quiche lorraine met spek en prei

Quiche lorraine met spek en prei

met zure room en een frisse salade

Weet jij waar de naam quiche lorraine vandaan komt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd55 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Spekreepjes

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 snufje

Nootmuskaat

1 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen kaas

50 gram

Biologische zure room

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)854 kcal
Energie (kJ)3573 kJ
Vetten62 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten40 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.7 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Grote kom
Bakpapier
Ovenschaal
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak het spek in 5 - 6 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Halveer ondertussen de prei en snijd in dunne halve ringen. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp met een fijne rasp 1 mespuntje nootmuskaat per persoon.

Prei bakken
2

Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el roomboter per persoon op gemiddeld vuur. Bak de ui, de knoflook en de prei 6 - 7 minuten.

Mengen
3

Meng in een grote kom 1 ei per persoon met de kaas, de zure room, de prei, het spek en de geraspte nootmuskaat. Breng op smaak met peper en zout.

Quiche maken
4

Verdeel het bladerdeeg over een quichevorm of ovenschaal met bakpapier. Druk het bladerdeeg goed aan en prik wat gaatjes in de bodem met een vork. Giet het prei-spekmengsel over het bladerdeeg en bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar in de oven.

Tip: Past het deeg niet precies? Vouw of snijd het op de gewenste grootte of rol het nog wat verder uit tussen twee vellen bakpapier.

Salade maken
5

Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn. Meng vlak voor serveren de slamix door de dressing. Breng op smaak met peper en zout..

Serveren
6

Verdeel de quiche in stukken en serveer met de salade.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Papillot van zeebaars met ratatouille

Papillot van zeebaars met ratatouille

met aardappelpartjes en basilicum-parmezaanmayonaise
Zalm in dilleroomsaus

Zalm in dilleroomsaus

met aardappelpuree, wortel en sperziebonen
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Midden-Oosterse kruiden
Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

Hamburger met cheesy pesto-aardappelpuree met basilicum

met courgette, oregano, gebakken ui en spinazie
Kipburger met mozzarella en serranoham

Kipburger met mozzarella en serranoham

met briochebroodje, avocado, cherrytomaten en rucola
Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

Romige groentecurry met yoghurt en amandelen

met rijst, geroosterde bloemkool en puntpaprika
Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

Entrecote deluxe in knoflookjus met aardappelpartjes

met frisse salade, kappertjes en gefrituurde uitjes
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Gnocchi met burrata en kipfilet

Gnocchi met burrata en kipfilet

met tomatensaus, courgette en vers basilicum
Smokey tostada's met zwarte bonen

Smokey tostada's met zwarte bonen

kies en mix toppings: kruidige limoensaus, peterselie, tomaat en meer!
Turkse pide met gehaktballetjes

Turkse pide met gehaktballetjes

met rode puntpaprika en zoetzure ui
Pastabowl met garnalen en tomatensaus

Pastabowl met garnalen en tomatensaus

kies en mix toppings: mozzarella, basilicum, geroosterde panko en meer!
Grote garnalen met broccolini en noedels

Grote garnalen met broccolini en noedels

geïnspireerd op pad see ew, met pinda's, Thais basilicum en limoen
Kipworstjes met witte kaas

Kipworstjes met witte kaas

met kruidige parelcouscous, rozijnen en munt
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

Varkensworstjes met bieslook-aardappelpuree

met uienchutney, spinazie en knoflooktomaten
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui