Skip to main content
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel
Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

Enchilada's 'Un Poco Loco' geïnspireerd op Miguel

met varkensgehakt en smashed tortillachips

4.4
(150)

Enchilada's danken hun naam aan het Spaanse woord "enchilar", wat "kruiden met chili" betekent. In dit recept hebben we de chili eruit gehaald, zodat degenen die niet van pittigheid houden toch kunnen genieten van deze Mexicaanse klassieker!

Labels:
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

¼ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

1 stuk(s)

Pruimtomaat

¼ stuk(s)

Limoen

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Sweet chili tortillachips

2 stuk(s)

Volkoren tortilla

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

50 ml

Water voor saus

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3685 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd13.5 g
Koolhydraten77.4 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels19 g
Eiwitten39.4 g
Zout3.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium111.3 mg
Calcium19.3 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Zeef
Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in blokjes.

Vulling maken
2

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, paprikablokjes, BBQ-rub, Mexicaanse kruidenmix (let op: beide zijn pittig! Gebruik naar smaak) en de helft van de ui 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en het gehakt toe aan de pan en bak het gehakt in 3 - 4 minuten los. Laat ondertussen de linzen uitlekken in een vergiet.

Linzen toevoegen
3

Voeg de linzen en de aangegeven hoeveelheid water toe. Kook 1 minuut op hoog vuur. Zet vervolgens het vuur lager en laat het geheel 4 - 5 minuten zachtjes koken.

Weetje: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Tomatensalsa maken
4

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en voeg samen met de overige ui toe aan een kom. Snijd de limoen in partjes en pers 1 limoenpartje per persoon uit boven de kom. Voeg de suiker toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed.

Enchilada's maken
5

Verdeel de helft van de geraspte kaas over de tortilla's. Beleg elke tortilla met 3 el van de vulling. Gebruik niet alle vulling. Rol de tortilla's dicht en leg in een ovenschaal. Verdeel de overige vulling over de bovenkant van de tortilla's en bestrooi met de overige geraspte kaas (zie Tip). 

Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Laat de overige kaas dan achterwege en gebruik deze een andere keer. 

Serveren
6

Pak 1 handje van de tortillachips per persoon en verkruimel over het geheel. Bak de enchilada's 10 - 14 minuten in de oven. Verdeel de enchilada's over de borden. Serveer met de tomatensalsa, de overige tortillachips en de eventuele overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders