Skip to main content
Pokébowl met zalm
Pokébowl met zalm

Pokébowl met zalm

2 porties | met sriracha-mayo, sojabonen en furikake

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze goedgevulde pokébowl serveer je met een topping van zalm, sojabonen, twee soorten groente, srirachamayo en furikake!

Labels:
Recept
Allergenen:
Vis
Gluten
Zwaveldioxide en sulfiet
Tarwe
Soja
Sesamzaad
Mosterd
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

150 gram

Sushirijst

2 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

25 gram

Ponzu

(Bevat: Gluten, Zwaveldioxide en sulfiet, Tarwe, Soja)

10 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Mini-komkommer

50 gram

Sojabonen

(Bevat: Soja)

1 zakje(s)

Furikake

(Bevat: Gluten, Tarwe, Soja, Sesamzaad)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Soja, Mosterd, Ei)

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

350 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2949 kJ
Energie (kcal)705 kcal
Vetten34.7 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers8.9 g
Vezels2.9 g
Eiwitten27.2 g
Zout1.2 g
Potassium242.7 mg
Calcium31 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Rasp
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pan.
  • Kook de sushirijst 12 - 15 minuten.
  • Zet daarna het vuur uit, voeg de wittewijnazijn en suiker toe en meng goed.
  • Laat afgedekt staan tot serveren.
Marineren
2
  • Snijd de zalm in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de zalmblokjes met de ponzu, de sesamolie en peper en zout naar smaak.
  • Houd apart en laat de zalm 5 minuten marineren.
  • Rasp de wortel. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
Serveren
3
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 - 3 minuten.
  • Verdeel de rijst over kommen.
  • Serveer de wortel, komkommer, sojabonen en zalm bovenop de rijst.
  • Sprenkel de marinade erover en garneer met de sriracha-mayo en furikake.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders