Skip to main content
Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad
Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

Boekweitnoedels met sperziebonen, mildgekruide tofu en sesamzaad

3.9
(123)

Dit oosterse gerecht is heerlijk kruidig. Door de sperzieboontjes te bakken worden ze extra krokant. Daarnaast krijgen de boontjes een pittige smaak dankzij de gember, maar ook een sesamsmaak door de zaadjes en de olie.

Labels:
Kook mij eerst
Veggie
Allergenen:
Soja
Tarwe
Selderij
Sesamzaad
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 cm

Verse gember

200 gram

Sperziebonen

½ gram

Gekruide tofublokjes

(Bevat: Soja, Tarwe, Selderij)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

15 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Gluten)

75 gram

Boekweitnoedels

(Bevat: Gluten)

5 ml

Sesamolie

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ tl

Wittewijnazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2996 kJ
Energie (kcal)716 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd4.8 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels10 g
Eiwitten34 g
Zout1.3 g

Instructies

Snijden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in drie gelijke stukken.

Tofu bakken
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel en bak de tofu met de helft van de rode peper en het grootste deel van het sesamzaad in 3 - 4 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Bakken
3

Verhit de overige zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan met deksel en fruit de gember 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de sperziebonen, sojasaus, witte wijnazijn, honing en 3 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 10 minuten stoven op laag vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Op smaak brengen
5

Voeg de noedels, sesamolie en de tofu toe aan de sperziebonen, breng op smaak met peper en zout en roerbak nog 1 minuut op hoog vuur.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van het sesamzaad en rode peper.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders