Pizza met tonijn, tomaat en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Pizza met tonijn, tomaat en courgette

Gemaakt van Libanees platbrood

Snijd de pizza’s in leuke vormpjes voordat deze in de oven gaan! Bijvoorbeeld een hartje! Of misschien kun je een gezichtje maken.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat Vis)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Passata

2 stuk(s)

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

½ tl

Gedroogde oregano

50 gram

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)675 kcal
Energie (kJ)2824 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten58 g
Zout0 g

Benodigdheden

Kom
Bakpapier
Oven

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette in dunne plakken.
2

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de cherrytomaten doormidden. Laat de tonijn uitlekken.

Bestrooi de platbroden met oregano.
3

Snijd of pers de knoflook fijn. Meng de tomatenpassata met de knoflook in een kom. Smeer de eerste 2 platbroden in met de tomatenpassata. Verdeel vervolgens een deel van de tonijn, courgette en cherrytomaten over de saus. Bestrooi met oregano, peper en zout. Bestrooi tenslotte met de belegen kaas.

4

Bak de platbroodpizza’s op een ovenrooster met bakpapier ongeveer 7 – 8 minuten in de oven, of totdat de kaas bruin kleurt.

5

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

Verdeel de platbroodpizza's over de borden.
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.