Skip to main content
Pita met kipgyros, little gem en koolmix

Pita met kipgyros, little gem en koolmix

met honing-gembermayonaise

4.1
(477)

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met Oosterse kruiden.

Tags:
Family
Allergens:
Mosterd
Tarwe
Pinda's

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Red onion

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains: Mosterd)

1 piece

Little gem

50 g

Rainbow slaw mix

2 piece

Pita bread

(Contains: Tarwe)

10 g

Salted peanuts

(Contains: Pinda's May be present: Noten, Sesamzaad)

100 g

Chicken gyros

Not included in your delivery

½ tablespoon

Sugar

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Sunflower oil

1.5 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories818 kcal
Energy (kJ)3424 kJ
Fat46 g
Saturated Fat6.5 g
Carbohydrate66.7 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber8.3 g
Protein31.6 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Small Bowl
Baking Sheet
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui 2 - 3 minuten.
Kip bakken
2
  • Voeg de kipgyros toe aan de ui en bak nog 7 - 8 minuten.
  • Meng in een kleine kom de honing-gemberdressing en de mayonaise met 1/2 el water per persoon.
  • Meng in een kom de kool en wortel met per persoon: 1/2 el suiker en 1 el wittewijnazijn. Voeg een snuf zout toe en meng alles goed door elkaar.
Pita afbakken
3
  • Bak de pitabroodjes 2 - 3 minuten in de oven.
  • Snijd de little gem grof en plaats in een saladekom. Roer 1/2 el per persoon van de aangemaakte mayonaise door de sla.
  • Hak de gezouten pinda's fijn.
Serveren
4
  • Besmeer de binnenkant van de pitabroodjes met de overige aangemaakte mayonaise.
  • Vul de pita met de kip, ui, zoetzure kool en wortel en de salade.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer de overige salade en zoetzure kool en wortel ernaast.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes