
Parelcouscous met geroosterde paprika en witte kaas
met wortel, volle yoghurt en amandelen
Deze parelcouscous heeft het allemaal: van zachte feta tot frisse yoghurt en knapperige amandelen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
1 stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Knoflookteen
2.5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
15 gram
Gezouten amandelen
(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
50 gram
Biologische volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Gele wortel
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
150 ml
[Zoutarme] groentebouillon
½ el
Zonnebloemolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Bereid de bouillon.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in reepjes.
- Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne linten van de gele peen.
- Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en bak de paprika 20 - 25 minuten in de oven, of tot de paprika zacht is. Schep halverwege om.
Weetje: Wist je dat je door de paprika in dit gerecht meer dan de ADH vitamine C binnenkrijgt? Eén rode paprika per persoon levert je zelfs meer dan het dubbele!

- Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn en verkruimel de witte kaas. Hak de gezouten amandelen grof.
- Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur, voeg de parelcouscous toe en roerbak 1 minuut.
- Voeg de bouillon toe (pas op: dit kan spetteren), zet het vuur laag en kook de parelcouscous in 13 - 15 minuten droog (zie Tip).
- Roer daarna de korrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de parelcouscous te snel droogkookt.

- Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook 1 minuut op middellaag vuur.
- Voeg de peen en het gemalen komijnzaad toe en roerbak 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

- Meng ondertussen in een kom de yoghurt, extra vierge olijfolie en honing met peper en zout naar smaak.
- Voeg de peen, de helft van de witte kaas, de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de amandelen toe aan de pan met deksel van de parelcouscous en meng goed.
- Verdeel de parelcouscous over de borden en besprenkel met de dressing.
- Garneer met de overige witte kaas, paprika, peterselie en amandelen.