Skip to main content
Hamburger met spekreepjes en broccoli
Hamburger met spekreepjes en broccoli

Hamburger met spekreepjes en broccoli

en voor ouders: cheesy kerriesaus met bieslook

3.2
(122)

Receptontwikkelaar Sarah: "Ik heb me voor dit AGV'tje laten inspireren door de bekende bloemkool met kaassaus, een klassieker die bij ons vroeger regelmatig op tafel stond. De bloemkool is ingeruild voor broccoli, zo is er wat meer kleur op het bord. Je brengt de aardappeltjes op smaak met kerriekruiden om deze een extra kick te geven."

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Mosterd
Ei
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

200 gram

Aardappelen

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

180 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat: Ei, Tarwe Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3686 kJ
Energie (kcal)881 kcal
Vetten57.9 g
waarvan verzadigd27.1 g
Koolhydraten48.1 g
waarvan suikers7.8 g
Vezels13.9 g
Eiwitten39.6 g
Zout2.3 g
Trans Fat0.4 g
Potassium504.9 mg
Calcium84.9 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan

Instructies

Aardappelpartjes maken
1
  • Was de aardappelen en snijd in partjes. Zet onder water in een hapjespan. Zet het deksel op de hapjespan en kook, afgedekt,12 - 14 minuten op middellaag vuur.
  • Giet af indien nodig. Voeg de olijfolie toe en bak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer de helft van het kerriepoeder door de aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
Broccoli koken
2
  • Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes en de burger 4 - 6 minuten. Keer de burger halverwege om. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng ondertussen ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Kook de broccoli 5 - 7 minuten. Giet af en breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot serveren.
  • Snipper de ui.
Saus maken
3
  • Haal de burger en de spekreepjes uit de pan en bewaar apart. Bak in dezelfde pan de ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur.
  • Voeg de room en het overige kerriepoeder toe en breng aan de kook.
  • Zet het vuur op middelmatig en roer de kaas door de saus. Laat de kaas smelten en zet dan het vuur uit. 
  • Voeg geleidelijk water toe, tot de saus de gewenste dikte heeft bereikt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd of knip de bieslook fijn.
  • Serveer de aardappelpartjes, broccoli, spekreepjes en burger op borden.
  • Voor de kinderen: serveer met mayonaise naar smaak. 
  • Voor de ouders: schenk de cheesy kerriesaus over de broccoli en garneer met de bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders