Skip to main content
Meergranen visburger met gebakken krieltjes

Meergranen visburger met gebakken krieltjes

met ravigotesaus en frisse salade van courgette en tomaat

4.1
(49)

Ravigote komt van het Franse werkwoord ravigoter - opwekken, verkwikken. Precies deze eigenschap maakt dit verfrissende sausje zo geschikt voor bij vis.

Allergenen:
Mosterd
Ei
Gluten
Tarwe
Gerst
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Pruimtomaat

20 gram

Slamix van veldsla, rucola en frisée

30 gram

Ravigotesaus

(Bevat: Mosterd, Ei)

1 stuk(s)

Heekfilet in cornflakes

(Bevat: Gluten, Tarwe, Gerst, Vis)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kJ)3187 kJ
Energie (kJ)3187 kJ
Energie (kcal)761.7 kcal
Energie (kcal)761.7 kcal
Vetten37.7 g
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd11.4 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten77.4 g
Koolhydraten77.4 g
waarvan suikers13.8 g
waarvan suikers13.8 g
Vezels7.1 g
Vezels7.1 g
Eiwitten25.1 g
Eiwitten25.1 g
Zout1 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Krieltjes bakken
1

Was de krieltjes en snijd doormidden. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten. Schep regelmatig om, haal na 20 minuten het deksel van de pan en bestrooi met peper en zout.

Courgette bakken
2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur (zie Tip). Bak de courgette 3 - 4 minuten, of tot de courgette gaar zijn. Haal de courgette uit de pan en laat afkoelen.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de courgette ook grillen in plaats van bakken. Zo krijg je mooie streepjes op de courgette.

Snijden
3

Snijd ondertussen de tomaat in blokjes. Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout.

Visburger bakken
4

Verhit 1 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan van de courgette op middelhoog vuur. Bak de meergranen visburger 3 minuten per kant. De visburger is klaar als hij een goudbruin korstje heeft.

Salade maken
5

Meng de tomaat, slamix en courgette in de saladekom met de dressing (zie Tip).

Tip: Zorg dat de courgette is afgekoeld voordat je het toevoegt aan de saladekom.

Serveren
6

Verdeel de krieltjes en de visburger over de borden. Serveer met de salade en de ravigotesaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders