De meat pies worden op ambachtelijke wijze gemaakt door onze leverancier Pom-Pie uit Leimuiden. In de 16de eeuw waren pasteitjes erg populair aan de koninklijke hoven. Vandaag worden ze gegeten als snack of, zoals in dit recept, als volwaardige maaltijd. Deze pasteitjes zijn gevuld met een kruidige vleesvulling. Superlekker met de puree!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Kruimige aardappelen
½ unit
Rode ui
1 unit
Knoflookteen
1 unit
Pastei
(Contains: Gluten, Ei, Vis, Melk (inclusief lactose), Selderij, Mosterd, Lupine)
200 g
Spinazie
(May be present: Selderij)
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 teaspoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil of was de aardappelen (irene) grondig en snijd in parten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng ze afgedekt aan de kook en laat 12 - 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af, houd een beetje kookvocht opzij en houd de aardappelen afgedekt warm.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder het zilveren schaaltje van de meat pie en bak 18 minuten in de oven op een bakplaat.
Verhit ondertussen de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de rode ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het grootste deel van de spinazie, eventueel in delen toe en laat slinken op middelhoog vuur.
Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een klein scheutje melk toe. Let op, de spinazie geeft ook vocht af. Voeg vervolgens de mosterd toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg daarna de gebakken en overige rauwe spinazie toe.
Verdeel de aardappel-spinaziepuree over de borden en serveer de meat pie ernaast.