Skip to main content
Frisse yoghurtbites

Frisse yoghurtbites

om te delen | met aardbeien en witte chocolade

3.1
(18)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Labels:
Recipe
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Soja
Walnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd1 uur
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
/ Voor 2 personen

500 gram

Bio yoghurt Griekse stijl

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Witte-chocoladedruppels

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Soja Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Walnoten, Macadamianoten, Paranoten, Hazelnoten, Amandelnoten, Pistachenoten, Rogge, Cashewnoten, Pecannoten, Haver, Gerst, Noten, Tarwe, Spelt, Pinda's)

120 gram

Cranberry-walnootmix

(Bevat: Walnoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

250 gram

Aardbeien

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

Energie (kJ)4070 kJ
Energie (kcal)973 kcal
Vetten64.1 g
waarvan verzadigd28.3 g
Koolhydraten72.1 g
waarvan suikers54.7 g
Vezels4.6 g
Eiwitten20 g
Zout0.7 g
Potassium387.5 mg
Calcium300 mg
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de witte-chocoladedruppels grof.
  • Voeg de yoghurt en 2/3 van de aardbeien toe aan een blender of hoge kom met staafmixer. Mix tot een dikke substantie. 
  • Voeg honing naar smaak toe. 
Bites maken
2
  • Verdeel het mengsel over een bakplaat met bakpapier. Spreid uit tot een egale laag (zie Tip). 
  • Verdeel de cranberry-walnootmix, witte chocolade en de overige aardbeien erover.

Tip: Je kunt ook een grote ovenschaal die geschikt is voor de vriezer gebruiken.

Serveren
3
  • Zet de bakplaat in de vriezer.
  • Laat minimaal 1 uur of een nacht in de vriezer staan.
  • Haal de yoghurtbites 5 minuten voor serveren uit de vriezer.
  • Snijd de yogurtbites in kleine stukken.

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders