Skip to main content
Linzen-parelgerstsalade met feta uit de oven en pittige rucola
Linzen-parelgerstsalade met feta uit de oven en pittige rucola

Linzen-parelgerstsalade met feta uit de oven en pittige rucola

3.8
(160)

Vandaag combineren we een graan en een peulvrucht, namelijk parelgerst en groene linzen, in een pan en bereid je de feta net even anders: in de oven. Wil jij het gerecht meer pit geven en heb je harissa over? Roer dan ½ theelepel harissa door de bouillon voor je de parelgerst en linzen toevoegt.

Allergens:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelgerst

(Contains: Gluten)

40 g

Groene linzen

½ unit

Vleestomaat

½ unit

Aubergine

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

1 teaspoon

Harissa

30 g

Rucola

(May be present: Selderij)

Not included in your delivery

350 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Wittewijnazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3226 kJ
Calories771 kcal
Fat29 g
Saturated Fat8.9 g
Carbohydrate97 g
Sugar9.1 g
Dietary Fiber25 g
Protein32 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Koken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelgerst en linzen toe en kook, afgedekt, 25 minuten op laag vuur. Giet daarna af en laat afgedekt nagaren.

Groenten snijden
2

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de vleestomaat in plakken en de aubergine in blokjes van 2 cm. Besmeer de feta met een dun laagje harissa (let op, dit is pittig).

Oven
3

Leg de vleestomaat dakpansgewijs op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zwarte balsamicoazijn en de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak de vleestomaten 15 minuten in de oven. Leg halverwege de besmeerde feta op de vleestomaten.

Bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aubergine, afgedekt, 10 minuten. Voeg eventueel water toe om aanbakken te voorkomen.

Op smaak brengen
5

Scheur ondertussen de rucola klein. Haal de aubergine van het vuur en voeg de linzen, parelgerst, de rucola en de witte wijnazijn toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de vleestomaat en feta uit de oven. Besprenkel het gerecht met het sap van de tomaten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes