Een stamppotje hoeft niet altijd zwaar en winters te zijn. Zo mengen we de aardappelen nu met sla. De sjalot en champignons blus je af met zwarte balsamicoazijn, wat een zoetzuur accent geeft. Je garneert het gerecht met kruidenkaasblokjes, die bestaan uit onder andere bieslook, paprika en ui.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Kruimige aardappelen
1 unit
Sjalot
125 g
Champignons
75 g
Veldsla en radicchio
50 g
Kruidenkaasblokjes
(Contains: Melk (inclusief lactose))
1 tablespoon
Roomboter
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
drizzle
Melk
(Contains: Melk (inclusief lactose))
½ tablespoon
Mosterd
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel voor de aardappelen (irene).
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de sjalot in halve ringen en snijd de champignons in plakken.
Smelt vervolgens de helft van de roomboter in een koekenpan en fruit de sjalot 5 minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en roerbak 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak nog 1 minuut.
Stamp ondertussen de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje kookvocht en/of melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met mosterd, peper en zout. Roer de veldsla-radichiomelange, de helft van de kruidenkaasblokjes en de helft van de gebakken champignons door de stamppot.
Verdeel de stamppot over de borden. Garneer met de overige kruidenkaas en champignons.