Skip to main content
Lasagne met gegrilde groenten
Lasagne met gegrilde groenten

Lasagne met gegrilde groenten

met mozzarella en Italiaanse kruiden

4.1
(1,4K)

Vandaag bereid je een Italiaanse lasagne met verse lasagnebladen en veel groenten. Dit gerecht zal bij iedereen in de smaak vallen.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total1 hour
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

½ piece

Eggplant

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Italian seasoning

½ piece

Onion

¼ piece

Red chili pepper

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

100 g

Passata

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

100 g

Fresh lasagne sheets

15 g

Grated mature cheese

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

2.5 tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories953 kcal
Energy (kJ)3988 kJ
Fat49 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate87 g
Sugar27 g
Dietary Fiber10.8 g
Protein34 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid
Paper Towel
Oven Dish
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel om de lasagnebladen te blancheren. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd 1/4 rode peper per persoon fijn.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Groenten roosteren
2

Snijd de aubergine en de courgette in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Meng in een grote kom 1 1/2 el olijfolie per persoon met de helft van de Italiaanse kruiden, peper en zout. Voeg de courgette en aubergine toe aan de kom en meng goed met het oliemengsel. Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier en rooster ze 10 - 12 minuten in de oven.

Bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Bak de ui, knoflook, overige Italiaanse kruiden en gesneden rode peper 2 - 3 minuten. Blus af met de tomatenblokjes, de passata en per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt zachtjes inkoken, tot de ovengroenten klaar zijn.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Mozzarella scheuren
4

Scheur of snijd ondertussen de mozzarella in kleine stukken. Blancheer de lasagnebladen 3 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel af met koud water. Haal de vellen meteen uit elkaar en leg ze op keukenpapier of een schone theedoek om te drogen. Smeer de vellen daarna in met 1/2 el olijfolie per persoon zodat ze niet gaan plakken.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 2/3 van de lasagnebladen. De overige lasagnebladen kan je in stukjes of repen snijden en meekoken in een soep voor de volgende dag.

Lasagne maken
5

Verdeel een dun laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal en leg er een vers lasagneblad bovenop. Bedek het lasagneblad met een deel van de gegrilde groenten. Strooi er vervolgens de geraspte kaas over en bedek opnieuw met een laagje tomatensaus. Herhaal dit tot de gegrilde groenten op zijn en eindig met een laagje tomatensaus. Verdeel de mozzarella over de lasagne en bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Bak de lasagne 15 - 25 minuten in de oven, of tot de lasagnebladen gaar zijn. Verwijder na 10 minuten de aluminiumfolie.

Tip:

Serveren
6

Laat de lasagne minimaal 5 minuten staan voor je hem aansnijdt. Verdeel daarna over de borden.

Tip: Door de lasagne even te laten staan koelt hij af en wordt de saus iets dikker.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes