Skip to main content
Koolrabistamppot met gerookte kip
Koolrabistamppot met gerookte kip

Koolrabistamppot met gerookte kip

Met appel en romige saus van geitenkaas

Winter en stamppot horen bij elkaar en om ervoor te zorgen dat je niet de hele winter dezelfde stamppotjes eet, zorgen wij voor variatie! Koolrabi heeft een licht pittige smaak met een zoete noot. Meer weten over deze knol? Bekijk onze blog.

Allergens:
Noten
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Vastkokende aardappelen

200 g

Koolrabi

½ unit

Appel

½ unit

Sjalot

80 g

Gerookte kipfilet

10 g

Hazelnoten

(Contains: Noten May be present: Pinda's, Sesamzaad)

25 g

Verse geitenkaas

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

100 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

¾ tablespoon

Bloem

drizzle

Melk

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Mosterd

Nutrition Values

Calories607 kcal
Fat19 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate68 g
Sugar14.9 g
Dietary Fiber13 g
Protein34 g
Salt3.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Aluminum Foil
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid de bouillon. Schil de aardappelen (melody) of was ze grondig en snijd in stukken van 1 – 2 cm. Weeg per persoon 200 gram van de koolrabi af. Schil de koolrabi, snijd in plakken en vervolgens in stukken van 1 – 2 cm. Snijd de appel (jonagold) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de sjalot.

Aardappelen koken
2

Zorg dat de aardappelen en koolrabi net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 – 15 minuten, of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Kipfilet verwarmen
3

Verpak ondertussen de gerookte kipfilet in aluminiumfolie en verwarm 10 minuten in de oven. Hak de hazelnoten grof en bewaar apart.

Saus maken
4

Verhit de roomboter in de koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op middellaag vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de geitenkaas toe, breng aan de kook en laat nog 1 minuut koken.

Puree stampen
5

Stamp de aardappelen en koolrabi met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de mosterd en de appel toe, schep door en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Haal de kipfilet uit het aluminiumfolie en snijd in dunne plakken. Verdeel de koolrabistamppot over de borden, schenk de geitenkaas-saus erover en leg de kipfilet erop. Bestrooi met de hazelnoten.

More delicious recipes with similar ingredients

Vezelrijke crackers met verse geitenkaas, avocado en alfalfa

Vezelrijke crackers met verse geitenkaas, avocado en alfalfa

Halfvolle kwark met zoete appel, pecannoten en rozijnen

Halfvolle kwark met zoete appel, pecannoten en rozijnen

Fruitbox | Medium

Fruitbox | Medium

Minstens 22 stuks
Griekse yoghurt met blauwe bessen, noten-cranberrymix en havermout

Griekse yoghurt met blauwe bessen, noten-cranberrymix en havermout

Fruitbox | Large

Fruitbox | Large

Minstens 44 stuks
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Zuid-Afrikaanse boboti met rundergehakt, bloemkool en rijst

Lekker zoet met appel en rozijnen
Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Gnocchi met tijm en geitenkaas, honing en pompoenpitten

Extra in de 5-maaltijdenbox en Veggiebox
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Fluweelzachte broccolisoep met danablu

Met geroosterde ciabatta, kruidenroomkaas en pijnboompitten
Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Rijst met kastanjechampignons in zoete sojasaus

Met geroosterde broccoli, cashewnoten en spiegelei
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Bloemkool-aardappelschotel met appel en rozijnen

Een Hollands gerecht mét Oosterse currykruiden
Nasi met groenten en mangosausje

Nasi met groenten en mangosausje

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Pannenkoekentoren met groenten, spek en kaas

Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Victoriabaars met frisse tabouleh met appel en yoghurt-muntdressing

Fris door de combinatie van komkommer, radijs, appel en munt
Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Spinaziesoep met een maïskolf en kruidenkaas

Met een gekookt eitje en pecannoten
Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Linzencurry met venkel, steranijs en een gekookt ei

Met rode currypasta
Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Schelvis met bieslooksaus en geroosterde bospeen en aardappelen

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

Shakshuka Curry with Greek-Style Cheese

in fragrant coconut sauce with pita, spinach & fennel
Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

Ghentish 'Waterzooi' with Chicken Thigh

classic Belgian stew with carrot, celery & leek
Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

Creamy Hot Smoked Salmon Gratin

with cheese, leek, courgette & dill
Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

Pork Tenderloin with Bacon & Gnocchi

in creamy mushroom sauce with Parmigiano Reggiano
Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

Basa in Lemon-Caper Butter Sauce

over fragrant giant couscous with olives & parsley
Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

Sweet & Sticky Orange Chicken Noodles with Peanuts & Kohlrabi

with coriander, radish & chili pepper
Crispy Chicken Wraps

Crispy Chicken Wraps

with mango ketchup & rainbow slaw
Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

Veggie No-Chicken Pasties with Crunchy Apple Salad

with sour cream dressing & Surinamese-style spices
BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

BBQ Tempeh Burritos with Smashed Avocado

with tomato-corn salsa, fragrant rice & coriander
Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

Baked Mac & Cheese with Pumpkin Seed Topping

with hidden veggies for kids: carrot, pumpkin & onion
Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

Sticky BBQ Tofu with Zesty Corn Salsa & Sweet Chili Mayo

over fragrant rice with sunflower seeds
Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

Shrimp Bao Buns with 'Swicy' Sauce

with sugar snaps & quick-pickled vegetables
Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

Salmon Poké Bowl with Wakame & Avocado

with sriracha mayo, black sesame seeds & pickled radish
Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

Steak with Celeriac Fries & Parmigiano Reggiano

with zesty green beans, lemon wedges & homemade jus
Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

Cod in Pesto Butter with Salted Almonds

with cheesy parsnip-potato mash & Romano pepper
Chicken Breast with Baby Potato Salad

Chicken Breast with Baby Potato Salad

with mini Roma tomatoes, cucumber & corn
Shrimp & Avocado Salad

Shrimp & Avocado Salad

with creamy green sauce, fresh herbs & pickled onion
Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

Beet-iful Bacon Burger on a Black Charcoal Bun

with smoky sauce, fries & tomato-cucumber salad
Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

Courgette Soup with Toasted Pumpkin Seeds

with wild mushroom pesto on toasted ciabatta
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions