Skip to main content
Gemarineerde varkenshaas op kruidige kokoscurry
Gemarineerde varkenshaas op kruidige kokoscurry

Gemarineerde varkenshaas op kruidige kokoscurry

met verse udonnoedels, paksoi en kroepoek

4.5
(138)

Speciaal ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnalen met het MSC-keurmerk, gevangen in de Noordzee. Verantwoord genieten dus! Scan de QR-code en zie waar onze kroepoek vandaan komt!

Labels:
Speciaal ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Vis
Soja
Sesamzaad
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Varkenshaas

(Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Tarwe, Soja, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Paksoi

50 gram

Sugarsnaps

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

30 gram

Kroepoek met Noordzeegarnalen

(Bevat: Schaaldieren Kan bevatten: Weekdieren, Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

75 ml

Water

naar smaak

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3389 kJ
Energie (kcal)810 kcal
Vetten39.3 g
waarvan verzadigd16.5 g
Koolhydraten78.8 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels8 g
Eiwitten37 g
Zout6 g
Potassium312.5 mg
Calcium66.6 mg
Iron0.8 mg

Benodigdheden

Kom
Grote wok of hapjespan
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Meng in een kom de varkenshaas met de ketjap en hoisinsaus (zie Tip). Roer goed door en bewaar apart tot later gebruik.

Tip: Heb je geen ketjap in huis? Vervang het dan door sojasaus.

Groenten snijden
2

Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in dunne repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de limoen in 8 partjes.

Bakken
3

Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de sugarsnaps en de stelen van de paksoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.

Curry maken
4

Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), het sap van 1 limoenpartje per persoon en sambal naar smaak toe. Roer goed door. Voeg de kokosmelk en de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer de udonnoedels en de bladeren van de paksoi door de curry en kook nog 3 minuten.

Vlees bakken
5

Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan. Snijd ondertussen de koriander grof.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in dunne plakken. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Serveer de curry over diepe borden. Serveer de varkenshaas over de curry en garneer met de koriander. Serveer met de kroepoek en de eventuele overige limoenpartjes. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders