In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Carrot
1 piece
Garlic
100 g
Chicken thigh strips
10 milliliters
Soy sauce
(Contains: Soja, Tarwe)
15 g
Hoisin sauce
(Contains: Soja, Tarwe, Sesamzaad)
3 piece
Mini tortillas
(Contains: Tarwe)
½ piece
Cucumber
1 piece
Scallions
10 g
Salted peanuts
25 g
Sriracha mayo
(Contains: Soja, Mosterd, Ei)
½ tablespoon
Olive oil
1.5 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Honey [or plant-based alternative]
Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla‘s in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.
Tip: 1. Je serveert de bosui rauw. Houd je hier niet van? Bak het witte gedeelte van de bosui dan mee met de kippendij. 2. Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Tip: Heb je veel komkommer over? Meng deze dan met de overige zoetzure wortel voor een frisse salade ernaast.