Skip to main content
Gyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne
Gyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne

Gyros met gebakken aardappeltjes, koolrabi en labne

3.7
(939)

Kun je deze maaltijd in het zonnetje opeten? Dan waan je jezelf misschien wel in Griekenland! Haal het vakantiegevoel in huis door deze gyros met komkommer en labne. Een fris-kruidig gerecht met koolrabi. Wist je trouwens dat je niet de kool zelf eet, maar de knolvormige wortel?

Labels:
Kid Friendly
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ stuk(s)

Koolrabi

1 stuk(s)

Pruimtomaat

120 gram

Kipgyros

1 tl

Gedroogde tijm

⅓ stuk(s)

Komkommer

30 gram

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)611 kcal
Energie (kJ)2556.4 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten67 g
Vezels9 g
Eiwitten29 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

Bak de aardappelen.
1

Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de wok of hapjespan.

Snijd de tomaat in blokjes.
2

Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een halve cm. Snijd de pruimtomaat klein.

Bak de koolrabi.
3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 12 minuten.

4

Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.

5

Voeg vervolgens de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Snijd de komkommer in plakjes. Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en komkommer.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders