Kun je deze maaltijd in het zonnetje opeten? Dan waan je jezelf misschien wel in Griekenland! Haal het vakantiegevoel in huis door deze gyros met komkommer en labne. Een fris-kruidig gerecht met koolrabi. Wist je trouwens dat je niet de kool zelf eet, maar de knolvormige wortel?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
½ unit
Koolrabi
1 unit
Pruimtomaat
120 g
Kipgyros
1 teaspoon
Gedroogde tijm
⅓ unit
Komkommer
30 g
Labne
(Contains: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Schil of was de aardappelen (nicola) grondig en snijd in parten. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de aardappelen, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Schep tussendoor om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de wok of hapjespan.
Schil de koolrabi en snijd in blokjes van een halve cm. Snijd de pruimtomaat klein.
Verhit de overige olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de koolrabi 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout, voeg 3 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 12 minuten.
Voeg na 8 minuten de kipgyros en tijm toe aan de koekenpan en bak, zonder deksel, mee.
Voeg vervolgens de tomaat toe aan de koekenpan en bak nog 3 – 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in plakjes. Verdeel de aardappelen en de kipgyros over de borden en serveer met de labne en komkommer.