Skip to main content
Griekse salade met kippendij en parelcouscous
Griekse salade met kippendij en parelcouscous

Griekse salade met kippendij en parelcouscous

met feta en citroen

Met dit gerecht zet je in slechts 20 minuten meer dan 340 gr groente per persoon op tafel!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Uova, Senape)

½ unit

Rode puntpaprika

100 g

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

¼ krop(pen)

Romaine sla

1 unit

Tomaat

¼ unit

Komkommer

½ unit

Rode ui

25 g

Feta

(Contains: Milk)

½ unit

Citroen

¼ sachet(s)

Gedroogde oregano

½ sachet(s)

Olijfolie met rozemarijn

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Honing

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2922 kJ
Calories698 kcal
Fat26 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate76 g
Sugar16 g
Dietary Fiber5 g
Protein37 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Small Bowl

Cooking Steps

Koken en bakken
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de parelcouscous toe en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 – 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in smalle repen. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg per persoon 1 tl paprikapoeder toe. Bak hierin de kippendijreepjes en rode puntpaprika in 6 – 7 minuten gaar.

Salade maken
2

Snijd ondertussen de romaine sla klein en voeg toe aan een saladekom. Snijd de tomaat en de komkommer in kleine blokjes en snipper de rode ui. Voeg de tomaat, komkommer en ui toe aan de romaine sla. Verbrokkel de feta.

Dressing maken
3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Meng in een kleine kom: de oregano, 1 el citroensap per persoon, de olijfolie met rozemarijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
4

Verdeel de salade over de borden. Schep hier de parelcouscous, de kippendijreepjes en rode puntpaprika over. Garneer met de feta en de partjes citroen.

More delicious recipes with similar ingredients

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Farfalle met geroosterde groenten en feta

Met groene kruiden, olijven en kappertjes
Candy Cane Beetroot Upside-Down Tart

Candy Cane Beetroot Upside-Down Tart

with feta, fresh herbs & zesty arugula salad
Griekse salade met gebakken feta

Griekse salade met gebakken feta

met little gem en krieltjes in de schil met tomatentapenade
Italiaans gekruide kippendijreepjes als extra

Italiaans gekruide kippendijreepjes als extra

200 g
Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

met paprika en tomaat
Feta uit de oven met orzo

Feta uit de oven met orzo

met tomatentapenade en geroosterde paprika
Orzo met venkel en pistachenoten

Orzo met venkel en pistachenoten

met spinazie en feta
Hartige taart met feta en champignons

Hartige taart met feta en champignons

geserveerd met komkommer-paprikasalade
Veggie + protein - Tortilla's met kogelbiefstuk als extra

Veggie + protein - Tortilla's met kogelbiefstuk als extra

met kikkererwten, feta en tomaat-komkommersalade
Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

Gnocchi met buffelmozzarella en aubergine uit de oven

met basilicum en cherrytometen
Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

Gevulde runderrolletjes met gebakken aardappelen en gegrilde groenten

De runderrolletjes vul je zelf met olijventapenade
Scandinavische salade met mosterdschol

Scandinavische salade met mosterdschol

Met gebakken aardappelen
Geroosterde feta met honing en bataat

Geroosterde feta met honing en bataat

Met groene linzen, cherrytomaten en gemengde sla
Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Wraps met peen en gekruid kipgehakt

Met yoghurt-komkommersaus
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche, tomaat en rozemarijn
Mediterrane salade met falafel

Mediterrane salade met falafel

Met parelcouscous, olijven en hummus
Groene paprika gevuld met tomatenrijst

Groene paprika gevuld met tomatenrijst

De paprika’s bak je in de oven en garneer je met Griekse feta
In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

In Libanees platbrood gerolde falafel met rodekool

Een Midden-Oosters gerecht met Hollandse rodekool
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool

This week's must-try HelloFresh recipes

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

Cheesy Chicken Caprese Loaded Fries

with basil mayonnaise, cherry tomatoes & bell pepper
Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

Chicken Soup with Mexican-Style Spices & Cheddar

with crispy tortilla ribbons & cream cheese
Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

Supergreen Pork Rigatoni Alla Ragù Bianco

hidden courgette & spinach! | with Parmigiano Reggiano & pistachios
Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

Venison Meatballs in Fusion BBQ-Curry Sauce

with potato wedges & green beans
Hot Smoked Salmon Poké Bowl

Hot Smoked Salmon Poké Bowl

with avocado-mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

Tortelloni Al Forno in Creamy Blue Cheese Sauce

with courgette, leek & Italian seasoning
Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

Vietnamese-Inspired Meatball Pitas with Ponzu Mayo

with rainbow salad & Thai basil
Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

Chipotle Shrimp Tacos with Avocado & Mango

with zhoug, corn & lime mayonnaise
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

Teriyaki Salmon with Udon Noodles & Lime

with stir-fried pak choi, carrot & Romano pepper
Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

Steak with Onion Jus & Parmigiano Reggiano

over cauliflower purée with arugula salad
Pasta Salad with Chicken & Avocado

Pasta Salad with Chicken & Avocado

with Greek-style cheese & honey-mustard dressing
Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

Spaghetti in Creamy Chicken Curry Sauce

with roasted Romano pepper, fresh herbs & tomato salad
Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

Hamburger Deluxe with Bacon & Egg

on brioche with truffle mayo & cherry tomato salad
Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

Veggie No-Chicken & Broccoli Gratin

with panko topping & homemade cheese sauce
'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

'Huevos Ahogados' with Avocado & Cheese

Mexican-style poached eggs in tomato sauce
Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

Chicken Noodles in East Asian-Style Sauce

with courgette, bell pepper & cashews
Tomato Risotto with Shrimp

Tomato Risotto with Shrimp

with arugula salad, basil & lemon
Creamy Courgette Lasagne

Creamy Courgette Lasagne

with fresh pasta sheets & spinach
Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

Creamy Eggplant Penne with Parmigiano Reggiano

with sundried tomatoes, fresh basil, arugula & lamb's lettuce