Skip to main content
Feestelijk gehaktbrood met serranoham en bruschetta

Feestelijk gehaktbrood met serranoham en bruschetta

met geroosterde groenten, ovenfriet en truffelmayonaise

4.4
(81)

De bruschetta is de perfecte partner van goede olijfolie. In Rome werd dit geroosterde broodje oorspronkelijk gebruikt om versgeperste olijfolie voor te proeven.

Allergens:
Gluten
Tarwe
Ei
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Mosterd
Sesamzaad
Soja
Rogge
Gerst

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total55 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium
Serving amount

150 g

Half-om-halfgehakt

25 g

Panko paneermeel

(Contains: Gluten, Tarwe)

20 g

Zwarte-olijventapenade

(May be present: Selderij)

½ unit

Ei

(Contains: Ei)

20 g

Serranoham

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose), Lupine, Mosterd, Sesamzaad, Soja)

200 g

Vastkokende aardappelen

40 g

Pruimtomaat

½ unit

Wit tarwebroodje

(Contains: Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose), Soja, Rogge, Gerst May be present: Lupine, Noten, Ei, Sesamzaad)

½ unit

Courgette

½ unit

Aubergine

¼ ball

Buffelmozzarella

(Contains: Melk (inclusief lactose))

25 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

½ sachet(s)

Truffelolie

15 g

Parmigiano reggiano

(Contains: Melk (inclusief lactose))

10 milliliters

Basilicumcrème

Not included in your delivery

2 tablespoon

Olijfolie

Energy (kJ)6239 kJ
Calories1491 kcal
Fat103 g
Saturated Fat26 g
Carbohydrate79 g
Sugar11 g
Dietary Fiber12 g
Protein58 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.
Oven Dish
Aluminum Foil
Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Small Bowl
Tall-Sided Pan
Serving platter

Cooking Steps

Gehaktbrood maken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng het gehakt in een kom met de panko, olijventapenade en 1/2 ei per persoon. Breng goed op smaak met peper en zout. Kneed in de vorm van een brood. Leg het gehaktbrood in een ovenschaal, omwikkel met de serranoham en besprenkel met een beetje olijfolie. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 - 45 minuten in de oven.

Frieten maken
2

Schil de aardappelen of was grondig en snijd er frieten van 1/2 - 1 cm breed van. Meng de frieten in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Truffelmayonaise maken
3

Snijd ondertussen het tarwebroodje in sneetjes. Besprenkel met een beetje olijfolie. Meng in een kleine kom de mayonaise met de truffelolie.

Groenten bakken
4

Snijd de courgette en aubergine in halve plakken. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine 5 minuten. Voeg de courgette toe en bak nog 4 minuten. Gebruik indien nodig 2 koekenpannen. Breng op smaak met peper en zout. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.

Broodjes bakken
5

Rasp de parmigiano reggiano. Haal de frieten uit de oven en meng met de parmigiano reggiano. Leg de sneetjes brood naast de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak beide in 2 minuten krokant. Beleg de sneetjes brood met de bruschettadip.

Serveren
6

Leg de gegrilde groenten op een serveerschaal. Garneer met de mozzarella en de basilicumcrème. Leg het gehaktbrood op een plank en snijd in plakken. Serveer met de frieten, truffelmayonaise en de bruschetta.

Highest-rated dinner recipes

This week's must-try HelloFresh recipes