Skip to main content
Gele tofucurry & kurkumarijst
Gele tofucurry & kurkumarijst

Gele tofucurry & kurkumarijst

met garam masala en bloemkool

4.0
(843)

Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Soja

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Cauliflower

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

2 cm

Fresh ginger

85 g

White long grain rice

0.24 teaspoon

Ground turmeric

½ sachet(s)

Garam Masala

½

Tomato paste

75 g

Seasoned tofu cubes

(Contains: Soja)

125 milliliters

Coconut milk

2.5 g

Fresh coriander

¼ piece

Red chili pepper

Not included in your delivery

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

¼ tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories962 kcal
Energy (kJ)4027 kJ
Fat52 g
Saturated Fat27 g
Carbohydrate92 g
Sugar11 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein27 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Grater
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Rasp 1/3 van de bloemkool met een grove rasp. Snijd de overige bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui, pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Rijst bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de helft van de gember en de geraspte bloemkool toe. Bak 2 minuten. Voeg dan de rijst toe en schep goed om. Voeg de bouillon en de kurkuma toe en breng aan de kook. Kook het geheel, afgedekt, in 10 - 12 minuten droog. Voeg extra water toe als de rijst te snel droogkookt.

Tip: Tip 1: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle rijst, maar gebruik 2/3 in dit gerecht. De overige rijst kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken. Tip 2: Let op dat je de aangegeven hoeveelheid kurkuma gebruikt. Als je te veel toevoegt wordt de rijst bitter.

Bloemkool bakken
3

Spreid de bloemkoolroosjes uit over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep een paar keer om, tot alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met olie. Bak 12 - 14 minuten bovenin de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.

Saus maken
4

Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, de overige knoflook en gember en per persoon: 1/4 rode peper en 1 tl garam masala toe en bak 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tofublokjes toe en bak 1 minuut. Blus af met 1/4 el wittewijnazijn per persoon en de kokosmelk. Roer goed door en laat, afgedekt, nog 5 minuten zachtjes stoven.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Koriander snijden
5

Snijd de koriander, inclusief de steeltjes, grof.

Serveren
6

Verdeel de kurkumarijst over diepe borden en schep de tofucurry erop. Leg de bloemkool erop en garneer met de koriander.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen.

This week's must-try HelloFresh recipes