Skip to main content
Freekeh met spinazie in pittige harissa
Freekeh met spinazie in pittige harissa

Freekeh met spinazie in pittige harissa

met gegrilde wortel, feta en amandel

4.2
(4,9K)

Freekeh is gemaakt van graankorrels die worden geoogst als ze nog groen zijn. Ze worden vervolgens in zijn geheel verwerkt tot de freekeh in jouw box - volkoren dus!

Tags:
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Carrot

⅓ sachet(s)

Middle Eastern spice mix

75 g

Freekeh

5 g

Shaved almonds

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

9.9 g

Harissa

65 g

Baby spinach

50 g

Feta

(Contains: Melk (inclusief lactose))

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories655 kcal
Energy (kJ)2738 kJ
Fat30 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate68 g
Sugar15 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein22 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de freekeh en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Snijd de wortel in de lengte doormidden en snijd dunne staafjes van maximaal 1/2 cm. Meng de wortel in een kom met per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 1/2 el olijfolie.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid bouillonblokje en harissa en eventueel minder feta. De overige harissa kun je bijvoorbeeld gebruiken als marinade voor vlees of groenten.

Bakken
2

Verspreid de wortel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De wortel is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant zacht is. Kook de freekeh 17 - 20 minuten, giet af en laat uitstomen.

Tip: Freekeh is gemaakt van volkoren tarwekorrels. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Dat maakt Freekeh rijk aan vezels, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.

Amandelen roosteren
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster het amandelschaafsel in de pan tot het bruin begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Houd goed in de gaten, het kan snel verbranden!

Saus maken
4

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit in dezelfde koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 - 3 minuten. Voeg de honing en harissa toe. Verhit 30 seconden of tot het begint te geuren. Meng de saus meteen door de freekeh.

Tip: Let op: harissa is behoorlijk pittig, dus meet goed af en voeg niet teveel in een keer toe.

Mengen
5

Voeg de spinazie hand voor hand toe aan de pan met freekeh. Roer telkens goed door.

Tip: Wist je dat deze maaltijd rijk is aan vezels en calcium? Dat is te danken aan de groenten, de freekeh en calciumrijke ingrediënten zoals feta en amandelen. Je krijgt bijna 50% van de ADH binnen voor zowel vezels als calcium!

Serveren
6

Verdeel de freekeh over de borden. Leg de geroosterde wortelen erop. Verkruimel de feta erboven en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes