Skip to main content
Gepaneerde beenham met gebakken broccolini

Gepaneerde beenham met gebakken broccolini

met aardappelgratin, granaatappelpitjes en uienjus

Granaatappelpitjes zijn sappige, rode edelstenen die barsten van de smaak! Ze zijn rijk aan antioxidanten en vitaminen, en voegen een verfrissende crunch toe aan salades, desserts en hartige gerechten.

Allergenen:
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Noten
Gluten
Tarwe
Pecannoten
Selderij
Kan sporen van allergenen bevatten
Gluten
Ei
Gerst
Kamut
Khorasan (tarwe)
Mosterd
Haver
Pinda's
Lupine
Noten
Sesamzaad
Spelt
Soja
Rogge
Tarwe
Zwaveldioxide en sulfiet

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Beenham met honing-mosterdmarinade

(Bevat: Mosterd)

190 gram

Aardappelgratin

(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))

0.13 stuk(s)

Granaatappel

100 gram

Bimi broccoli

2.5 gram

Verse tijm

(Bevat: Selderij, Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuk(s)

Ui

10 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Pinda's, Lupine, Noten, Sesamzaad, Spelt, Soja, Rogge, Selderij, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet, Kan sporen van allergenen bevatten, Amandelnoten, Noten)

40 gram

Uienchutney

¼ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

15 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Gluten, Tarwe)

½ takje(s)

Verse rozemarijn

10 gram

Pecanstukjes

(Bevat: Noten, Pecannoten)

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Olijfolie

25 gram

[Plantaardige] roomboter

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

¼ el

Bloem

Voedingswaarden

Energie (kJ)5052 kJ
Energie (kcal)1207 kcal
Vetten67.6 g
waarvan verzadigd27 g
Koolhydraten81.6 g
waarvan suikers37.7 g
Vezels7.6 g
Eiwitten61.9 g
Zout5.2 g
Potassium376 mg
Calcium80.6 mg
Iron1.7 mg

Benodigdheden

Kom
Ovenschaal
Steelpan
Pan
Hapjespan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon.
  • Ris de rozemarijnblaadjes en de helft van de tijmblaadjes van de steeltjes.
  • Meng in een kom de pecannoten met de mosterdzaadjes, de rozemarijn, de tijmblaadjes, de panko en de helft van de roomboter. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de ham in een ovenschaal en bedek de bovenkant met het pankomengsel.
2
  • Bak de ham 35 - 45 minuten in de oven.
  • Verwijder het plastic van de aardappelgratin en gooi weg. Bak tijdens de laatste 25 minuten van de baktijd mee met de ham.
  • Snijd de helft van de ui in partjes en de overige ui in dunne halve ringen.
  • Verhit de overige roomboter in een steelpan op middelhoog vuur en bak de uienringen 7 - 8 minuten.
3
  • Voeg de bloem toe en blijf roeren tot de bloem volledig is opgenomen.
  • Voeg de helft van de bouillon toe en laat al roerend opnemen.
  • Roer de uienchutney en de overige bouillon erdoor en breng aan de kook. Laat 1 minuut zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en houd apart.
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de broccolini.
4
  • Kook de broccolini 3 - 5 minuten, of eventueel langer voor zachtere broccolini. Giet af en spoel af onder koud water.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de hapjespan en houd apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur en bak de uienpartjes 3 - 4 minuten.
5
  • Blus af met de zwarte balsamicoazijn, roer de honing erdoor en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Voeg, vlak voor het serveren, de broccolini en de overige tijm toe. Bak 3 - 5 minuten op hoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
6
  • Verwarm de uienjus opnieuw op laag vuur.
  • Leg de broccolini in een serveerschaal en strooi de granaatappelpitjes erover. Garneer met het geroosterd amandelschaafsel.
  • Snijd de ham in plakjes en serveer met de uienjus.
  • Serveer de aardappelgratin ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders