Skip to main content
Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met extra groenten: sugarsnaps en taugé

4.3
(75)

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)

Allergenen:
Soja
Tarwe
Gluten
Cashewnoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

¼ bosje(s)

Bosui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sugarsnaps

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Tarwe)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Tarwe, Gluten)

25 gram

Taugé

5 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

Voedingswaarden

Energie (kcal)520 kcal
Energie (kJ)2175 kJ
Vetten8.1 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers29.2 g
Vezels6.4 g
Eiwitten16.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de kippenbouillon.
  • Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.
  • Snijd het witte deel van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene deel in dunne ringetjes en bewaar apart.
  • Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Kipfilethaasjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het witte deel van de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Mengen
3
  • Voeg de sugarsnaps, de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip).
  • Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur.
  • Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels, komkommer en taugé toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

Serveren
4
  • Coupez les aiguillettes de poulet en tranches.
  • Servez les nouilles, les légumes et le poulet sur les assiettes.
  • Garnissez des noix de cajou concassées et de la partie verte de l’oignon nouveau.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders