Skip to main content
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergens:
Soja
Tarwe
Cashewnoten
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2.5 teaspoon

Fresh ginger

3 piece

Garlic

½ piece

Onion

¼ bunch

Radish

45 g

White long grain rice

100 g

Green beans

100 g

Cauliflower Rice

(May be present: Selderij)

100 g

Diced chicken breast

1.5 sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains: Soja, Tarwe)

20 g

Mesclun

10 g

Chopped cashews

(Contains: Cashewnoten May be present: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

¼ sachet(s)

Korean-style spice mix

(Contains: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

White wine vinegar

2 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

1 tablespoon

Sunflower oil

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Calories580 kcal
Energy (kJ)2427 kJ
Fat25.9 g
Saturated Fat7.1 g
Carbohydrate49 g
Sugar37.3 g
Dietary Fiber9 g
Protein35.5 g
Salt3.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Grater
Pan with Lid
Kettle
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de radijs in plakken en meng in een kom met per persoon 1 el wittewijnazijn en 1/4 el suiker. Schep af en toe om.
Rijst bereiden
2
  • Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, 3/4 van de gember en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, afgedekt, op laag vuur.
  • Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna af en houd warm tot serveren.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.
Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip met per persoon:1 tl honing en 1 el water.
  • Meng in een saladekom per persoon 1 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en de overige gember tot een dressing.
  • Voeg de mesclun en de cashewstukjes toe en meng met de zoetzure radijs (inclusief het vocht). Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.
  • Serveer de salade ernaast.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!

More delicious recipes with similar ingredients

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

Pasta met rode pesto, paprika en gerijpte geitenkaas

met rucola, basilicum en pompoenpitten
Kipfiletstukjes als extra

Kipfiletstukjes als extra

200 g | 2 porties
Mediterrane couscous met garnalen

Mediterrane couscous met garnalen

met gedroogde tomaten en pesto-vinaigrette
Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

Bowl met rundermerguez en vadouvan-knoflookrijst

met appel, komkommer en babyspinazie
Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Tartiflette met camembert, brie en spekjes

Franse ovenschotel met aardappel en crème fraîche met een frisse salade
Gegratineerde pastaschotel

Gegratineerde pastaschotel

met broccoli en zongedroogde tomaten
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Varkenshaas met knapperige dragon

Varkenshaas met knapperige dragon

met champignonrisotto van orzo
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Kipworstjes met kruidige rijst

Kipworstjes met kruidige rijst

met knoflook-snijbonen in basilicumcrème
Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

Mujaddara with Harissa Cherry Tomatoes & Cucumber Yogurt

classic Levantine rice & lentils with fried onions
No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

No-Fish Fingers with Creamy Yogurt-Dill Potato Salad

with radish-mesclun salad & lemon wedges
Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

Mafaldine with Burrata & Spicy Panko Topping

in creamy sauce with capers & cherry tomatoes
Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

Miso Courgette Bowl with Edamame Salad

over rice with spicy scallion salsa, cashews & cucumber
Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

Kabeljauw in ontbijtspek met gebakken wortelschijfjes

met goudbruine aardappelschijfjes en ravigotesaus
Baconburger met romige aardappelpuree

Baconburger met romige aardappelpuree

met wortel, uienjus en bieslook
Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

Spaanse gehaktballetjes met zoete aardappel

met broccoli met gesmolten geitenkaas
Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

Fried Egg over Rice with East Asian-Style Sauce

with cashews, fresh herbs, vegetables & lime
Runderbavette met sjalotsaus

Runderbavette met sjalotsaus

met sperziebonen en frietjes van wortel en aardappel
Mediterranean Steak Strips with Fresh Herbs

Mediterranean Steak Strips with Fresh Herbs

over rice with Greek-style cheese, lemon & pumpkin seeds

Highest-rated dinner recipes

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

Sweet & Sticky Curried Shrimp with Mafaldine

with tarragon, lemon & creamy courgette sauce
Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

Beef-Pork Za'atar Wraps with Fresh Herbs

with orange cream cheese, zesty salsa & sumac
Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

Creamy Stroganoff-Style Mafaldine

with beef-pork mince, vegetable mix & parsley
Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

Shrimp Poké Bowl with Ponzu Mayo

with mango, gomashio, slaw & cucumber
Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

Pork Tenderloin in Creamy Mustard Sauce

with green beans, parsley, yellow carrot & potatoes
Creamy Jerusalem Artichoke Soup

Creamy Jerusalem Artichoke Soup

with truffle oil, hazelnuts & toasted ciabatta
Spicy Kimchi Fried Rice

Spicy Kimchi Fried Rice

with fish sauce, fried egg, furikake & sesame seeds
Creamy Lentil Masala Soup with Naan

Creamy Lentil Masala Soup with Naan

with fragrant yogurt sauce, coconut milk & shaved almonds
Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

Cheesy Curry Cottage Pie with Chives

with beef-pork mince, sweetheart cabbage & apple
Bolognese-Style Risotto

Bolognese-Style Risotto

with Parmigiano Reggiano, basil & mascarpone
DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

DIY Mediterranean-Style Chicken Bowl with Golden Rice

pick 'n' mix toppings: lemon yogurt sauce, parsley, tomato & more!
Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

Chicken Bulgur Bowl with African-Inspired Spices

with buttered almonds, dates & lemon mayonnaise
Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

Cod in Sage Butter with Butternut Squash Risotto

with Serrano ham & Parmigiano Reggiano
Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

Sticky Meatballs with Stir-Fried Noodles

in black garlic sauce with hot honey peanuts
Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pittige chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

Pulled Chicken Bowl with Avocado Sauce

with salad, sweet potato & Mexican-style spices
Paddington's Poké Bowl with Salmon

Paddington's Poké Bowl with Salmon

with tropical mango salsa, sweet chili mayo & fresh mint
Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

Garnalen in kokos-currysaus uit de oven

met rijst, koriander en pinda's
Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

Sticky Piri Piri Salmon with Carrot Ribbons

over giant couscous with coriander dressing
Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

Korean-Inspired Bulgogi Burger with Sriracha Mayo

with kimchi rainbow slaw, sesame seeds & spicy baby potatoes

This week's must-try HelloFresh recipes

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

Italian-Style Tortelloni Soup with Spinach

with Italian cheese & basil crème
Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

Singapore-Style Noodles with Shrimp & Pork Belly

inspired by Hokkien Mee, with crispy onions & a twist of lime
Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Lomo Saltado-Style Steak Strips & French Fries

Peruvian classic, with tomato, parsley & bell pepper
Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

Creamy Chicken Meatball & Broccoli Orzo

one simple recipe with extra flavours for parents!
Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

Sticky Turkey Skewers with Coconut Green Beans

over rice with chili pepper & yellow curry spices
Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

Creamy Green Lentil Stew with Pecorino

with kale & a garlic poppyseed roll
Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

Double Pesto Mac & Cheese with Mozzarella

with hidden veggies for kids: broccoli
Chickpea & Sweet Potato Curry

Chickpea & Sweet Potato Curry

over rice with apricot chutney & fresh herbs
Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

Hearty Couscous Bowl with Greek-Style Cheese

with sweet potato, lemon, almonds & cucumber
Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

Ribeye Steak with Orange-Glazed Carrots & Shaved Almonds

over sweet potato mash with onion jus & cucumber salad
Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

Keto-Friendly Pork Tenderloin Salad with Greek Style-Cheese & Cucumber Yogurt

with roasted eggplant, butter lettuce & cashews
Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

Cheese Schnitzel with Garlic Baby Potatoes

with a creamy cucumber-apple salad & fresh herbs
Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

Fish Tacos with Avocado-Kiwi Salsa & Sour Cream

with jalapeño, red cabbage & fresh herbs
Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

Tuna Potato Salad with Greek-Style Cheese

with capers, green beans & fresh dill
Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

Sweet Soy Chicken with Hot Honey Peanuts

over garlic rice with pak choi & carrot
Flemish-Style Sausage Rolls

Flemish-Style Sausage Rolls

with homemade applesauce & crunchy slaw
Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

Creamy Sweet Potato Dahl with Naan

with pumpkin seed salsa, lime & spinach
Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

Tempeh Stir-Fry in Spicy Ketjap Sauce

with potato wedges & vegetables
Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

Chicken Thigh Strips in Yellow Curry Sauce

over cauliflower rice with bell pepper
Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

Veggie Schnitzel over Garlic-Ginger Rice

with quick-pickled slaw, East Asian-style sauce & gomashio