Skip to main content
Wijtingfilet met ravigottesaus, krieltjes en gebakken venkelsalade
Wijtingfilet met ravigottesaus, krieltjes en gebakken venkelsalade

Wijtingfilet met ravigottesaus, krieltjes en gebakken venkelsalade

Ravigottesaus komt oorspronkelijk uit de Franse keuken. Vinaigrette, kappertjes, ui en bieslook vormen de basis voor deze klassieke saus. Ravigottesaus is erg lekker bij vis, maar het is ook heerlijk om je gebakken krieltjes in te dippen. De Hollandse venkel zorgt voor een zoete toets.

Allergens:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Ei
Mosterd

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

300 g

Krieltjes

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Rode ui

½ unit

Venkel

1 unit

Wijtingfilet met huid

(Contains: Vis)

40 g

Mesclun

40 g

Ravigotesaus

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

½ teaspoon

Honing

Nutrition Values

/ per serving
Calories670 kcal
Energy (kJ)2803.3 kJ
Fat32 g
Saturated Fat5 g
Carbohydrate65 g
Dietary Fiber9 g
Protein27 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Wok with Lid
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Bak de krieltjes.
1

Was de krieltjes grondig, snijd grote krieltjes in kwarten en kleine doormidden. Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de krieltjes, afgedekt, 25 – 30 minuten op middelhoog vuur. Roer regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Haal na 20 minuten de deksel van de pan.

Snijd de venkel in dunne repen.
2

Snijd of pers ondertussen de knoflook fijn en snipper de rode ui. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd vervolgens in dunne repen.

3

Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur en bak de venkel 8 minuten. Voeg halverwege de knoflook en rode ui toe. Bewaar daarna in een saladekom.

Bak de wijtingfilet.
4

Verhit, als de krieltjes bijna klaar zijn, de roomboter in dezelfde koekenpan op middelmatig vuur en bak de wijting 2 – 3 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

5

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn en honing. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de mesclun en de dressing toe aan de saladekom en schep om.

Serveer met de ravigottesaus, eet smakelijk!
6

Verdeel de wijting, krieltjes en salade over de borden en serveer met de ravigottesaus.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes