Skip to main content
Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano
Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano

Gevulde paprika’s met parelcouscous, zonnebloempitten en grana padano

Knapperige paprika’s met zachte parelcouscous en zonnebloempitten

3.9
(1,4K)

De gele paprika begint als groene paprika en verkleurt langzaam naar geel naarmate hij rijper wordt. Deze paprika is zoeter dan de groene variant maar wat frisser dan de rode paprika. Je vult de paprika met onder andere parelcouscous. Lees op ons blog meer over het verschil tussen parelcouscous en “gewone” couscous.

Allergens:
Gluten
Ei
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Gele paprika

10 g

Zonnebloempitten

(May be present: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

1 sprig

Gedroogde oregano

85 g

Parelcouscous

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

2 unit

Bosui

50 g

Geraspte grana padano

(Contains: Ei, Melk (inclusief lactose))

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

175 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories617 kcal
Energy (kJ)2582 kJ
Fat24 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate73 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan

Cooking Steps

Laat de paprika voorgaren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de bovenkant van de paprika en zorg dat je deze er later weer op kunt leggen. Verwijder de zaadlijsten en leg de paprika’s (incl. bovenkant) in een ovenschaal met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie, bestrooi met peper en zout en laat de paprika’s voorgaren in de oven.

2

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

snijd de ui, knoflook en oregano fijn
3

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd fijn.

4

Verhit de overige olijfolie in de pan met deksel en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de oregano en parelouscous toe, breng op smaak met peper en zout en bak al roerende 1 minuut. Voeg de bouillon toe en kook de parelcouscous, afgedekt, 10 minuten. Roer tussendoor een paar keer goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen.

Vul de paprika's met parelcouscous
5

Snijd de lenteui in fijne ringen. Voeg de helft van de lenteui, de helft van de zonnebloempitten en de helft van de grana padano toe aan de parelcouscous en meng goed. Haal de paprika’s uit de oven, vul deze met parelcouscous en dek af met de bovenkant. Bak de paprika’s nog 10 minuten in de oven.

6

Maak een salade van de mesclun, de overige lenteui, de overige grana padano en overige zonnebloempitten in een saladekom. Breng op smaak de extra vierge olijfolie, peper en zout.

Verdeel de gevulde paprika’s over de borden en serveer met de salade
7

Verdeel de gevulde paprika’s over de borden en serveer met de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes