Rode peper komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en het pittigste deel van de peper, veroorzaakt door capsaïcine, zijn de zaadlijsten die aan de binnenkant zitten. Hou je van wat extra pit? Voeg dan ook de zaadlijsten toe aan je gerecht. Wil je proeven hoe pittig een peper is? Doe dit dan niet met het uiteinde van een peper, want deze is wat milder.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode peper
½ unit
Peen
100 g
Rundergehakt
1 teaspoon
Gedroogde oregano
1 teaspoon
Paprikapoeder
⅓ can
Tomatenpuree
½ can
Tomatenblokjes
90 g
Gigli
(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)
30 g
Mesclun
1 tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 teaspoon
Suiker
¼ unit
Groentebouillon
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
to taste
Peper en zout
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de peen klein. Breng het rundergehakt op smaak met peper en zout en draai van het rundergehakt 3 - 4 gehaktballen per persoon.
Kook 500 ml water per persoon voor de gigli in een pan met deksel.
Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan of grote pan met deksel en bak de gehaktballen in 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de overige olijfolie in dezelfde hapjespan of grote pan met deksel en fruit de ui, knoflook, rode peper en peen 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg de gehaktballen weer toe en kook de saus, afgedekt, 8 – 10 minuten.
Kook ondertussen de gigli, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.
Doe de mesclun in een saladekom, besprenkel met de extra vierge olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de gigli en de gehaktballen en de saus over de borden. Besprenkel het gerecht naar wens met extra vierge olijfolie. Serveer met de mesclun.