Skip to main content
Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus
Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus

Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus

Geserveerd met een frisse salade van mesclun

3.5
(1,2K)

Rode peper komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en het pittigste deel van de peper, veroorzaakt door capsaïcine, zijn de zaadlijsten die aan de binnenkant zitten. Hou je van wat extra pit? Voeg dan ook de zaadlijsten toe aan je gerecht. Wil je proeven hoe pittig een peper is? Doe dit dan niet met het uiteinde van een peper, want deze is wat milder.

Allergens:
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode peper

½ unit

Peen

100 g

Rundergehakt

1 teaspoon

Gedroogde oregano

1 teaspoon

Paprikapoeder

⅓ can

Tomatenpuree

½ can

Tomatenblokjes

90 g

Gigli

(Contains: Gluten May be present: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

30 g

Mesclun

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

¼ unit

Groentebouillon

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories765 kcal
Energy (kJ)3201 kJ
Fat27 g
Saturated Fat8 g
Carbohydrate91 g
Dietary Fiber10 g
Protein34 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Lid
Pan
Large Pan

Cooking Steps

Draai gehaktballen
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de peen klein. Breng het rundergehakt op smaak met peper en zout en draai van het rundergehakt 3 - 4 gehaktballen per persoon.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de gigli in een pan met deksel.

Bak de gehaktballen
3

Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan of grote pan met deksel en bak de gehaktballen in 3 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Haal uit de pan en bewaar apart.

Kook de saus
4

Verhit de overige olijfolie in dezelfde hapjespan of grote pan met deksel en fruit de ui, knoflook, rode peper en peen 2 minuten op laag vuur. Voeg de oregano, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee. Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, voeg de gehaktballen weer toe en kook de saus, afgedekt, 8 – 10 minuten.

5

Kook ondertussen de gigli, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

6

Doe de mesclun in een saladekom, besprenkel met de extra vierge olijfolie en bestrooi met peper en zout.

7

Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Garneer de maaltijd
8

Verdeel de gigli en de gehaktballen en de saus over de borden. Besprenkel het gerecht naar wens met extra vierge olijfolie. Serveer met de mesclun.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes