Skip to main content
Vegan kokos-bonensoep met cheesy platbroodbites

Vegan kokos-bonensoep met cheesy platbroodbites

met geroosterde mais, en chili-olie

Met dit recept tover je 355 gram groenten per portie op je bord.

Labels:
Plantaardig
Extra groente
Fibermaxxing
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Vers citroengras

½ stuk(s)

Ui

½ pak(ken)

Zwarte bonen

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Volkoren Libanees platbrood

(Bevat: Tarwe, Gluten)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

4 ml

Chili-olie

70 gram

Mais in blik

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

100 ml

Water

⅓ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2795 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten70.9 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels21 g
Eiwitten20.6 g
Zout2.8 g
Potassium213.8 mg
Calcium31.3 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Soeppan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de wortel in dunne plakjes.
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  • Plaats een soeppan op het fornuis.
Wortel roosteren
2
  • Leg de wortel en mais op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Bak 10 - 15 minuten in de oven en schep halverwege om.
  • Knik de citroengrasstengels op 3 plaatsen of sla er met de bodem van een pan op, om de smaak vrij te maken.
Smaakmakers bakken
3
  • Snipper de ui.
  • Laat de zwarte bonen uitlekken in het vergiet.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur. Bak de ui, de gele currykruiden, het kerriepoeder en het citroengras 1 - 2 minuten.
Soep maken
4
  • Houdt 1 el kokosmelk per persoon apart ter garnering. Voeg de tomatenblokjes, het water en de overige kokosmelk toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven en roer goed door.
  • Dek de pan af en laat de soep 7 - 10 minuten op laag vuur zachtjes koken. Roer de zwarte bonen erdoor en laat nog 5 minuten koken. Breng op smaak met peper en zout.
Platbrood maken
5
  • Snijd het platbrood in kleine driehoekjes. Leg het platbrood op een bakplaat met bakpapier en strooi de Peruaanse kruidnmix erover. Breng op smaak met peper en zout. Bak 3 - 4 minuten in de oven.
  • Haal de soep van het vuur en roer 3/4 van de geroosterde mais en wortel erdoor.
Serveren
6
  • Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de overige geroosterde mais en wortel.
  • Sprenkel de chili-olie en de overige kokosmelk erover en serveer met de cheesy platbroodbites.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders