Skip to main content
Burger deluxe met roseval aardappelen
Burger deluxe met roseval aardappelen

Burger deluxe met roseval aardappelen

een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

4.6
(252)

Deze burger is niet zomaar een burger en vraagt dan ook om flink wat bouwvaardigheden. Het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Allergens:
Tarwe
Gerst
Mosterd
Ei

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Roseval potatoes

1 piece

Organic white rose roll

(Contains: Tarwe, Gerst May be present: Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja, Lupine, Gluten)

1 piece

Little gem

60 g

Red cherry tomatoes

½ piece

Onion

2 slice

Bacon

1 piece

Veal burger

(May be present: Ei, Soja, Gluten, Mosterd, Selderij)

4 piece

Egg

15 g

Capers & sliced ​​pickles

50 g

Mayonnaise

(Contains: Mosterd, Ei)

Not included in your delivery

¼ tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Mustard

1 tablespoon

Olive oil

¼ tablespoon

[Plant-based] butter

¼ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1211 kcal
Energy (kJ)5069 kJ
Fat71.2 g
Saturated Fat17.8 g
Carbohydrate105.9 g
Sugar7.1 g
Dietary Fiber13 g
Protein36 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Parchment Paper
Baking Sheet
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

Tip: \Wij hebben dit gerecht gemaakt met een heteluchtoven. Heb je een combimagnetron of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.

Snijden en spek bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder vet, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken (deze meng je later met de sla).

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en witte wijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Tip: Je bakt de burgers rosé. Houd je meer van doorbakken? Bak de burgers dan langer.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem overlaten voor op de burger als je dat lekker vindt.

Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het gebakken ei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.

This week's must-try HelloFresh recipes