Skip to main content
Burger deluxe met aardappeltjes
Burger deluxe met aardappeltjes

Burger deluxe met aardappeltjes

Een burger van kalfsvlees met gebakken ei en spek

4.6
(968)

Je hebt gewone burgers en je hebt deluxe burgers - of kunnen we beter zeggen burgertorens? Dit gerecht vraagt om flink wat bouwvaardigheden, het broodje wordt namelijk royaal belegd met een malse kalfsburger, gebakken ei, uienringen en plakjes bacon. Kalfsvlees is mager vlees met een heerlijk zachte en verfijnde smaak.

Allergens:
Gluten
Ei
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total45 minutes
Cooking Time
DifficultyHard

Ingredients

Serving amount

250 g

Roodschillige aardappelen

1 unit

Biologisch wit rozenbroodje

(Contains: Gluten)

1 unit

Little gem

100 g

Mini-romatomaten

½ unit

Rode ui

25 g

Ontbijtspek

1 unit

Kalfsburger

1 unit

Ei

(Contains: Ei)

¼ jar

Kappertjes en augurken

40 g

Mayonaise

(Contains: Ei, Mosterd)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

¼ tablespoon

Honing

½ tablespoon

Mosterd

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

¼ tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Roomboter

(Contains: Melk (inclusief lactose))

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)5217 kJ
Calories1247 kcal
Fat66 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate108 g
Sugar12.9 g
Dietary Fiber10 g
Protein51 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Aardappelen bakken
1

Verhit de oven op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier, meng met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak 30 – 35 minuten in de oven. Besprenkel het rozenbroodje met wat water en bak ze de laatste 6 – 8 minuten mee.

Salade voorbereiden
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de mini-romatomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek, zonder olie of boter, in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de mosterd, honing, wittewijnazijn en de extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger en ei bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan en bak de rode ui 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant. Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak per persoon 1 spiegelei.

Salade mengen
5

Breek de helft van het ontbijtspek in kleine stukken. Voeg de little gem, de mini-romatomaten, het ontbijtspek, de kappertjes en gesneden augurken toe aan de saladekom en meng goed.

Serveren
6

Snijd de rozenbroodjes open. Leg de kalfsburger en de rode ui erop. Bedek met het gebakken ei en het overige ontbijtspek. Serveer de burgers met de aardappelen, de mayonaise en de salade.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes