Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Red onion
65 g
Red cherry tomatoes
⅓ piece
Cucumber
75 g
Bulgur
(Contains: Tarwe May be present: Soja)
0.16 sachet(s)
Ground coriander
10 g
Fresh flat leaf parsley & mint
10 g
Pistachio nuts
¼ piece
Avocado
25 g
Greek-style cheese
(Contains: Melk (inclusief lactose))
15 g
Dried cranberries
¼ piece
Red chili pepper
¼ tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
Breng per persoon: 175 ml water met 1/4 groentebouillonblokje aan de kook in een pan met deksel voor de bulgur. Snijd ondertussen de rode ui in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Houd je van pittig? Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.
Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en droog. Roer regelmatig goed door. Giet af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een saladekom de tomaten, de komkommer, de wittewijnazijn, de extra vierge olijfolie en 1/2 tl gemalen korianderzaad per persoon. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Tip: Bulgur is een volkoren graansoort, gemaakt van tarwe. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Daarom zijn volkoren producten rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.
Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de ui met een flinke snuf zout 3 - 4 minuten. Roer regelmatig, zodat de ui niet aanbrandt. Voeg vervolgens de olijfolie toe, verlaag het vuur en karamelliseer de rode ui in 6 - 8 minuten.
Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ze in reepjes. Hak de peterselie grof. Hak de pistachenoten grof. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakken. Verkruimel de witte kaas.
Voeg de bulgur, de rode ui en 2/3 van de verse kruiden toe aan de saladekom en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat dit gerecht weinig verzadigd vet bevat? Door de pistachenoten, avocado en olijfolie is het wel rijk aan onverzadigde plantaardige vetten. Dit geeft niet alleen veel smaak, maar is ook goed voor je hart en bloedvaten door de cholesterolverlagende eigenschappen van deze plantaardige vetten.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de avocado, pistachenoten, witte kaas, overige verse kruiden, gedroogde cranberry's en de eventuele rode peper. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.