Skip to main content
Balinese biefstuk met zoetzure radijs
Balinese biefstuk met zoetzure radijs

Balinese biefstuk met zoetzure radijs

met gember-knoflookrijst

3.8
(1,3K)

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de broccoli vervangen door paksoi.

Tags:
Calorie Smart
Allergens:
Sesamzaad

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Steak tips

½ sachet(s)

Balinese wok paste

3 cm

Fresh ginger

1 piece

Garlic

½ piece

Shallot

0.31 piece

Pak choi

½ bunch

Radish

45 g

Brown rice

50 g

Cauliflower Rice

⅓ sachet(s)

Gomashio

(Contains: Sesamzaad)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

1 tablespoon

White balsamic vinegar

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Sugar

½ tablespoon

Sunflower oil

Nutrition Values

Calories555 kcal
Energy (kJ)2320 kJ
Fat19 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate57 g
Sugar18 g
Dietary Fiber2.1 g
Protein33 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Meng in een kom de biefstukpuntjes met de Balinese wokpasta, 1 tl honing per persoon, peper en zout. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de paksoi in repen. Snijd de radijzen in kwarten.

Rijst koken
2

Verhit 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de helft van de knoflook, de helft van de gember en alle sjalot 1 - 2 minuten mee. Voeg de zilvervliesrijst toe en per persoon 125 ml water en ¼ kippenbouillonblokje. Zet het vuur lager en laat 15 - 17 minuten, afgedekt, zacht koken. Voeg eventueel een beetje water toe indien nodig. Kook de laatste 2 minuten de bloemkoolrijst mee.

Tip: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor onder andere gezonde darmen. Samen met de zilvervliesrijst een hele gezonde mix dus!

Groenten koken
3

Meng in een kom per persoon 1 el witte balsamicoazijn met 1/2 el suiker. Meng de radijzen hierdoor en schep tussendoor om.

Roerbakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog tot hoog vuur. Roerbak de biefstukpuntjes samen met de rest van de knoflook en gember 2 - 3 minuten. Herhaal de biefstukpuntjes uit de pan en bewaar apart - je voegt ze later weer toe om te zorgen dat ze niet te taai worden.

Tip: Bewaar al het bakvocht in de pan, dit zit vol met smaak en gebruik je in de volgende stap.

Broccoli roerbakken
5

Voeg de paksoi toe aan de wok-of hapjespan waarin je de biefstuk hebt gebakken. Dek de pan af en roerbak 3 – 4 minuten op hoog vuur. Schep af en toe om. Voeg vlak voor serveren de biefstukpuntjes weer toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de rijst met de groente en biefstukpuntjes. Schep de zoetzure radijs ernaast. Garneer het gerecht met de gomasio.

Tip: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere vitamine B, C en E, én calcium, kalium en ijzer.

This week's must-try HelloFresh recipes