Skip to main content
Escarole Stamppot with Cypriot-Style Cheese

Escarole Stamppot with Cypriot-Style Cheese

with apple salad & honey mustard dressing

Het geheim van perfect gegrilde grillkaas is timing - bak de grillkaas vlak voor serveren en liever te kort dan te lang.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Produced in a facility that processes eggs, milk, fish, peanuts, sesame, shellfish, soy, tree nuts, and wheat.

Total25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

300 g

Potatoes

½ piece

Apple

10 g

Chopped walnuts

10 g

Raisins

150 g

Chopped escarole

100 g

Cypriot-style cheese

(Contains: Melk (inclusief lactose))

20 g

Onion chutney

Not included in your delivery

1 teaspoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

0.12 piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Energy (kJ)3761 kJ
Calories899 kcal
Fat42.2 g
Saturated Fat25.8 g
Carbohydrate88.4 g
Sugar30.3 g
Dietary Fiber11.6 g
Protein35 g
Salt4.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in stukken (zie Tip).
  • Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Giet af en laat afgedekt staan tot verder gebruik.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 200 gram aardappelen per persoon en de helft van de witte grillkaas. Gebruik de overige grillkaas bijvoorbeeld voor een lunchsalade de volgende dag en maak van de overige aardappelen bijvoorbeeld een koude aardappelsalade.

Salade maken
2
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in blokjes.
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1/2 el honing, 1/2 tl mosterd, peper en zout.
  • Meng de walnootstukjes, rozijnen, de helft van de appel en een handje andijvie door de dressing (zie Tip).
  • Voeg de overige andijvie toe aan de pan met aardappelen en laat afgedekt staan.

Tip: Houd je niet van rauwe andijvie? Blancheer de andijvie dan 1 minuut in kokend water.

Grillkaas bakken
3
  • Snipper de ui. Snijd de grillkaas in plakken van 1/2 cm dik (zie Tip).
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit dezelfde pan zonder bakvet op middelhoog vuur.
  • Bak de grillkaas 2 – 3 minuten per kant goudbruin. Breng op smaak met peper.

Tip: Is de grillkaas erg nat? Dep de plakken dan voor het bakken droog met keukenpapier. Zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan het zijn dat de grillkaas uitloopt.

Serveren
4
  • Stamp de aardappelen en andijvie met een aardappelstamper tot een grove puree.
  • Voeg een scheutje melk en per persoon: 1/2 tl mosterd en 1 tl roomboter toe om het smeuïg te maken.
  • Roer de gebakken ui, uienchutney en de overige appel door de puree en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de borden en serveer met de grilkaas en de salade.

Tip: Wist je dat andijvie weinig calorieën bevat, maar wel rijk is aan vitaminen en mineralen? Zoals vitamine K - onder andere belangrijk voor de aanmaak van sterke botten.

More delicious recipes with similar ingredients

This week's must-try HelloFresh recipes